LIGE NU:

John tager kandidattest: Hvis du er i tvivl så tag testen

Hvor skal krydset sættes, når du står i valgboksen den 5. juni? Det kan være et svært spørgsmål, men kandidattesten kan måske gøre det nemmere.

Der er mange partier at vælge mellem, når du står med stemmesedlen i hånden den 5. juni, og er du i tvivl om, hvor dit kryds skal sættes, så frygt ej. Vi har noget, der måske kan hjælpe dig. 

Du kan tage kandidattesten og finde ud af hvem du er mest enig med her. 

Vi har testet vores kandidattest på en ægte nordjyde. Det er nemlig den 66-årige John Christensen fra Aalborg SØ. Han har medvirket i programserien 'John og Sofie på Borgen', hvor han prøver at få politikerne til at svare på sine spørgsmål. 

quote Jeg har da et favoritparti, så nu er jeg spændt på, om det så også er dem, der kommer frem i kandidattesten.

John Christensen

- Jeg er meget spændt. Jeg har det som om, jeg skal til en stor terminsprøve. Jeg aner jo ikke, hvad vej det bærer, men jeg har da et favoritparti, så nu er jeg spændt på, om det så også er dem, der kommer frem i kandidattesten, siger John Christensen.

Men hvordan går det, når John selv skal svare på spørgsmålene i kandidattesten? Det kan du se her. 

 

Vores kandidattest guider dig med en række spørgsmål til at finde den eller de kandidater, som du er mest enig med. Det kan være en rettesnor for, hvor dit kryds skal sættes. Det bliver det i hvert fald for John, der inden testen lovede, at han ville stemme på en af de kandidater, som han fik i sin top tre. 

Et løfte, som du kan se i videoen ovenfor, ikke blev et problem for den pensionerede murer at holde. Han var ikke overrasket over sit resultat i kandidattesten. Han mener, at testen er et rigtig godt redskab for alle, der ikke ved præcis, hvor krydset skal sættes.

- Jeg synes kandidattesten er rigtig fin, så kan folk se, hvem de skal stemme på. Så hvis man er i tvivl, så gå ind og tag testen, men man skal ikke være i tvivl om, om man skal stemme. Alle skal gå ned og stemme, siger John Christensen.

John Christensen og førstegangsvælgeren Sofie Krebs Lozina har besøgt alle partier, for at høre hvad de vil gøre for Nordjylland. Du kan se et sammendrag af afsnittene herunder eller finde alle afsnit via linket her.

 
kunst1

Ny udstilling i det fri: Sommeren byder på kunst i Bramslev Bakker

malthe-hans

play 18-årig laver kampagne for borgmester: - Der er meget, der har ændret sig

Sol i Nordjylland, blå himmel, sommervej

play Solskin og masser af blæst over Nordjylland lørdag

110621 Kaniner mishandlet

play Kaniner mishandlet og slået ihjel i dyrepark for anden gang: - Det er jo skrækkeligt

kunst1

Ny udstilling i det fri: Sommeren byder på kunst i Bramslev Bakker

malthe-hans

play 18-årig laver kampagne for borgmester: - Der er meget, der har ændret sig

Sol i Nordjylland, blå himmel, sommervej

play Solskin og masser af blæst over Nordjylland lørdag

Til forsiden

Til forsiden