Foto: TV2 Nord

Valgekspert om sidste debat: Der blev gået til stålet

13 politikere var i studiet til den sidste valgdebat inden vi skal stemme onsdag. Der blev gået til stålet, siger valgekspert.

Alle 13 partier var repræsenteret af hver deres nordjyske spidskandidat, da debatten 'Det sidste Ord' blev afholdt tirsdag aften. De diskuterede blandt andet klima, sundhed og den tredje limfjordsforbindelse i studiet. 

Der blev virkelig gået til stålet, da diskussionen kom til den tredje limfjordsforbindelse

Ditte Shamshiri-Petersen, valgekspert

- Politikerne var meget engagerede i alle emner, men der blev virkelig gået til stålet, da diskussionen kom til den tredje limfjordsforbindelse, siger TV2 Nords valgekspert, Ditte Shamshiri-Petersen.

Det var da også under diskussionen om den tredje limfjordsforbindelse at aftenens mest overraskende udmelding kom. Den stod socialdemokraten Bjarne Laustsen for, da han turde love nordjyderne, at der også vil være flertal til den tredje limfjordsforbindelse efter valget. 

Læs også Hver sjette er stadig i tvivl: - Ingen er 100 procent klare i deres politik

- Det er markant, når Bjarne Laustsen tør love penge til den tredje limfjordforbindelse. Det er noget mere håndfast, end hvad Mette Frederiksen har været ude at sige indtil videre, siger Ditte Shamshiri-Petersen, valgekspert.

Debatten tirsdag aften var sidste chance for de nordjyske politikere til at overbevise de vælgere, der stadig tvivler på, hvor krydset skal sættes. Hver sjette er nemlig stadig i tvivl om, hvem de skal stemme på, det viser en ny megafonmåling. 

En debat som 'Det Sidste Ord' kan være med til at hjælpe de sidste vælgere med at finde ud af, hvor krydset skal sættes, mener valgeksperten.  

Vi har jo ofte en præference til et parti eller en blok, og der kan sådan en debat være med til at give det sidste skub.

Ditte Shamshiri-Petersen, valgekspert

- Det er svært om sådan et program alene kan flytte noget. Men en hel valgkamp kan. Tvivlerne vil bruge valgkampen til at blive be- eller afkræftet, omkring det de forestiller sig. Vi har jo ofte en præference til et parti eller en blok, og der kan sådan en debat være med til at give det sidste skub, siger Ditte Shamshiri-Petersen, valgekspert.

Hvis du stadig er i tvivl, så tag kandidattesten. Den kan hjælpe dig, der tvivler med at finde ud af, hvor dit kryds skal sættes. Du finder kandidattesten her. 

Du kan i livebloggen fra debatten herunder få et overblik over nogle af de holdninger, der kom frem undervejs. 

Overblik

Det sidste ord

Livedækning afsluttet04. jun 2019 19:30