LIGE NU:

Babysalmesang er flyttet hjem i stuen hos Katrine og Olivia

Tre kirker i Hjørring er gået sammen om at lave babysalmesang online, så forældre og babyer stadig har noget at give sig til.

En legemåtte, en computer og en smurt sangstemme er alt, de behøver, så babysalmesang er flyttet ind i stuen hos Olivia Christmas Møller og hendes mor Katrine Christiansen.

Mens mangt og meget for alle, og også for de små, er aflyst, så har tre kirker i Hjørring slået sig sammen, for at familierne stadig kan have noget at lave.

Nu har de lavet en onlineversion af deres populære babysalmesang, så Olivia og hendes mor fortsat kan synge og lave fagter, selvom verden er gået i stå.

- Det er hårdt at have sådan en lille en herhjemme en hel dag, uden der sker så meget, så det er bare fedt, at der er blevet lavet noget, vi kan lave herhjemme, siger Katrine Christiansen.

Fra kirkegulv til stuegulv

Siden Olivia var 6 uger gammel, har hun og hendes mor været til hver eneste babysalmesang i kirken, men nu når turen i kirken er aflyst, ligger de i stedet hver uge på gulvet og synger med fra stuen til online babysalmesang.

- Når alt andet er lukket ned, så er det med, at der er noget at tage sig til og noget at bruge tiden på, det gør, at man glæder sig til, at der kommer en ny session ud, siger Katrine Christiansen.

Normalt har de tre kirker Sct. Catharinæ Kirke, Sct. Hans Kirke og Sct. Olai Kirke i Hjørring ni hold med 12 pladser på hver til babysalmesang, og de plejer at være fuldt booket, men lige nu er sang på kirkebænkene ikke tilladt.

Synger på gulvet hver dag

I stedet sender de tre kirker hver uge en video på en halv time ud til forældrene med sange og bevægelser, de kan lave hjemme på gulvet med deres babyer, og på blot fire dage har 17 forældre tilmeldt sig babysalmesang online.

- Det er vigtigt at holde fast i et eller andet, der er normalt, og babysalmesang er bare en kæmpestor succes. Mødrene glæder sig til at kunne gå til babysalmesang med deres børn og synge og have den nærhed og fællesskab med deres børn, siger kirke-kulturmedarbejder i Sct. Olai Kirke, Katrine Bach Skovmand.

På stuegulvet i Hjørring bliver sangene brugt hver eneste dag, så der sker nogle aktiviteter for Olivia, mens mor og far er hendes eneste legekammerater.

- Der skal gerne ske noget hele tiden, så det der med, at der er nogen, der laver noget, hvor man bare lige kan åbne computeren og så lave noget sammen med hende, det betyder bare utrolig meget, siger Katrine Christiansen.

Alle bliver glade

De tre kirker har slået sig sammen i et fællesskab, de kalder Sang&Klang, som kun er blevet stærkere under coronapandemien, og den online fællessucces er kun begyndelsen.

- Planen er, at vi fortsætter indtil vi får lov til at åbne igen, siger Katrine Bach Skovmand.

Hjemme i lejligheden i Hjørring er dagens babysalmesang ved at være slut. Olivia er blevet rystet, vendt på hovedet og sunget for så godt, at moren også får noget ud af anstrengelserne.

- Det giver nogle længere lure, og det betyder, at mor får lidt mere fritid og lidt mere overskud til at kunne klare dagen, siger Katrine Christiansen.

Alle kan tilmelde sig online babysalmesang, og alle tilmeldte får et specialdesignet sanghæfte.

def_thumb,50_percent

play Frost fredag: Der er koldt derude og risiko for glatte veje i morgentimerne

img_5007.jpg

Drabstiltalte bevæbnet til tænderne: 13 skydevåben og 63 kasser med ammunition kræves konfiskeret

040321 Sparkøbmand i Vejgård udsat for røveri

play Spar-røver i Vejgård efterlyses: Har du set ham?

Lene Hedemann Tjell

play Håndsrækning til udsatte: Millioner på vej til væresteder

def_thumb,50_percent

play Frost fredag: Der er koldt derude og risiko for glatte veje i morgentimerne

img_5007.jpg

Drabstiltalte bevæbnet til tænderne: 13 skydevåben og 63 kasser med ammunition kræves konfiskeret

040321 Sparkøbmand i Vejgård udsat for røveri

play Spar-røver i Vejgård efterlyses: Har du set ham?

Til forsiden

Til forsiden