Seneste nyt:

Lønstrup-grundejere slipper for tiltale efter ulovlig kystsikring

Kystdirektoratet kan ikke bevise at de otte grundejere har noget at gøre med den ulovlige kystsikring.

Selvtægt og naturvandalisme. Det var nogle af de ord, der blev taget i brug, da ukendte gerningsmænd den 23. december sidste år ryddede et stort område med klitter syd for Lønstrup. Klitterne blev, sammen med beton, kørt ud over skrænten i et forsøg på at sikre de mest udsatte sommerhuse, mod at styrte i havet.

- Jeg troede, det var løgn. Jeg troede simpelthen, at det var løgn, sagde daværende formand for Teknik- og Miljøudvalget i Hjørring Kommune Ole Ørnbøll, da han på dagen var ude for at inspicere ødelæggelserne. 

Siden hændelsen har beskyldninger bølget frem og tilbage, og den 10. januar beordrede Kystdirektoratet 12 grundejere at fjerne den ulovlige kystsikring - fjerne al den jord, og den beton, der var blevet hældt ud over skrænten.

Den ordre har otte grundejere gjort indsigelse mod, og Kystdirektoratet dropper nu at følge deres påbud op. De otte grundejere slipper altså for at punge ud i forbindelse med oprydningen af området. Det fortæller DR Nordjylland.

Kystdirektoratet har nemlig ikke kunnet finde beviser for, at de otte grundejere har stået bag ugerningen, fortæller Hans Erik Cutoi-Toft til DR Nordjylland.

De 12 grundejere, der var omfattet af påbuddet, var udpeget af Kystdirektoratet, fordi den ulovlige sikring sikrede netop deres huse mod kystens erosion og naturens fortsatte sult efter strand, sand og sommerhuse.

Sigtelserne mod de resterende fire grundejere opretholdes mens Kystdirektoratet afventer den politiefterforskning, der skal klarlægge, hvem der stod bag den ulovlige kystsikring.