Nu er dommen afsagt: Så lang tid skal Mias drabsmand i fængsel

Byretten i Aalborg har nu afsagt den endelige dom i retssagen mod Thomas Thomsen, der er kendt skyldig i drabet på Mia Skadhauge Stevn.

Nu er dommen faldet over Mia Skadhauge Stevns drabsmand.

Den 38-årige nordjyde Thomas Thomsen blev i byretten onsdag kendt skyldig i drab, forsøg på voldtægt og usømmelig behandling af lig, og torsdag kunne retsformand Lars Krunderup afsige den endelig dom.

Thomas Thomsen er blevet idømt en forvaringsdom.

”Utroværdig forklaring”

Ved onsdagens retsmøde slog retten fast, at de fandt den 38-åriges forklaring utroværdig og som konstrueret til lejligheden.

Det var et enigt nævningeting, der kendte Thomas Thomsen skyldig i både drab, forsøg på voldtægt og usømmelig behandling af lig i onsdags, hvor der også blev læst op fra skyldskendelsen.

- Mia, der som nævnt var meget spirituspåvirket, døde ved kvælning, mens hun var i tiltaltes varetægt. Tiltales forklaring om det passerede må tilsidesættes som utroværdig og i strid med objektive beviser i sagen, herunder de lægelige oplysninger og stederne, hvor brystplastre, hårelastik og nøgler blev fundet. På den baggrund finder retten det bevist, at tiltalte dræbte Mia ved kvælning, lød det blandt andet i skyldskendelsen.

Anklager mente livstid, forsvarer mente 16 års fængsel

Anklageren har fra begyndelsen af sagen gjort det klart, at det er anklagemyndighedens påstand, at den 38-årige skal idømmes en livstidsdom. Under sin procedure torsdag forklarede Mette Bendix, at den samlede straf for de tre forhold den 38-årige er kendt skyldig i, burde give 17 års fængsel, men da den længste tidsbestemte straf i Danmark er 16 års fængsel, mente hun, at den rigtige straf er livstid.

Anklageren fortalte også, at hvis retten ikke kunne følge hende i, at en livstidsstraf er den rigtige, bør retten følge retslægerådets anbefaling om at idømme Thomas Thomsen en forvaringsdom.

Thomas Thomsens forsvarer Mette Grith Stage mente derimod, at anklagerens strafniveau var for højt, da det er kutymen i danske straffesager, at man får såkaldt rabat, hvis man bliver dømt for flere forhold, ligesom hun henviste til tidligere domme, som hun mente mindede om denne sag. Derfor var hendes påstand, at hendes klient skulle dømmes til 16 års fængsel.

Thomas Thomsen skal desuden betale sagens omskotsninger og en erstatning til de efterladte på 327.000.


Seneste nyt

fra Nordjylland