LIGE NU:

Se billederne: 2017 blev rekordernes og kærlighedens år for Nibe Festival

Regnvejret fik ikke lov til at ødelægge festen i Skalskoven - 2017 blev et rent succesår for Nibe Festival med flere positive rekorder.

Billetrekord. Omsætningsrekord. Frierirekord.

Jo, 2017 har budt på mange gode rekorder for Nibe Festival. Selv festivalleder Peter Møller Madsen, der har 33 års erfaring med at afvikle festival havde på dette års sidste festival svært ved at få armene ned. 

- Det her, det er en af de festivaler, der virkelig topper i hukommelsen. Det tror jeg på, og jeg er så stolt og så tilfreds med, hvordan tingene er spændt af, og hvordan vi har præsteret, sagde Peter Møller Madsen.

Ordene faldt, selv om dette års fest i Skalskoven har været præget af ikke så få meget dystre varsler om både torden og skybrud i dagene op til. Og også selv om regnen torsdag morgen og formiddag oversvømmede flere telte og fik nogle af festivalgæsterne til at pakke deres våde ejendele sammen og tage hjem.

- Jeg synes, vi har haft en meget harmonisk festival. Selvfølgelig har vi været udfordrede af vejrudsigterne og også lidt af vejret. Men det har virkelig været en fornøjelse at se, hvordan både vores frivillige har knoklet, og hvordan vores gæster har holdt humøret højt. Så vi kommer ud med rank ryg, og jeg er glad for, at vejret ikke fik ødelagt festen, sagde Peter Møller Madsen.

Men vejret ser ikke ud til at have ødelagt noget som helst for Nibe Festival - nærmest tværtimod. For det var ikke kun på festivalens første dag, men også på både anden- og tredjedagen, at det lykkedes at sætte omsætningsrekord i boderne og barerne på pladsen.

Således blev der omsat for 4,6 millioner kroner fredag. Og det lover rigtig godt for en lørdag, hvor solen har jaget satmlige grå skyer over Nordjylland langt væk.

Samtidig har festivalen kunnet melde om rekord i billetsalget også. Allerede før festivalen begyndte onsdag, havde man solgt flere billetter i forsalg, end man solgte under hele sidste års festival i alt. Det fik arrangørerne til at finde 200 ekstra billetter til lørdag, som ellers var udsolgt.

Lørdag formiddag, endnu før pladsen var åbnet, kunne man så meddele, at de stort set var væk.

Om det er Nibe Festivals nye identitet, hvor Den Lille Fede har måttet vige lidt til fordel for kærligheden i form af hjerter her, der og alle vegne i Skalskoven og i festivalens logo, der har gjort udslaget, vides ikke. Men faktum er, at der i år har fundet flere frierier sted på festivalen end nogensinde før.

To af dem fandt sted onsdag under koncerter med Folkeklubben og The Cover Crew. Og fredag, mens Infernal gav koncert på Blå Scene, fik forsanger Lina Rafn kaldt en Carsten op på scenen, som foran det store publikum friede til sin kæreste - og fik et ja.

20_percent

play Ikke mere tjek af coronabevis: Fitnesscentre og kulturinstitutioner skal ikke længere tjekke coronapas

40_percent

play Nordjyde stadig i front ved DM i golf

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

20_percent

play Ikke mere tjek af coronabevis: Fitnesscentre og kulturinstitutioner skal ikke længere tjekke coronapas

40_percent

play Nordjyde stadig i front ved DM i golf

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

Til forsiden

Til forsiden