LIGE NU:

36 indlagt med covid-19 i Nordjylland - 7 ligger i respirator

Kurven over antallet af indlagte patienter i Nordjylland har stabiliseret sig.

Mens mange lige nu venter på at statsminister Mette Frederiksen på et snarligt pressemøde vil præsentere regeringens plan for en gradvis genåbning af samfundet, opdateres tallene for, hvor mange der er smittet, indlagt og døde i forbindelse med corona-epidemien.

Epidemien er lige nu dagsordensættende for stort set alt, vi danskere foretager - og ikke foretager - os i hverdagen og rigtig meget tyder på, at alt det vi ikke har gjort - gået på arbejde, i skole, til koncerter, i kirke og meget mere, har virket.

Over de sidste dage er den graf, der viser, hvor mange covid-19-patienter, der er indlagt på sygehusene rundt om i landet, fladet ud og det gælder også her i Nordjylland - den region, der har klart færrest indlagte covid-19-patienter:

Således var der, da dataen blev opgjort mandag morgen, den 6. april, 36 indlagte covid-19-patienter i Nordjylland. Det er det hidtil højeste antal i Nordjylland men det absolut laveste, når man ser på fordelingen af covid-19-indlagte i de andre regioner:

Her ses den positive tendens hvor kurven over, hvor mange, der er indlagt, flades ud endnu tydeligere, end hvis man kigger på de nordjyske tal alene

Syv personer i respirator

Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at covid-19 og coronavirus er alvorligt.

Mandag er 187 personer døde mens de var smittet med coronavirus og 108 personer foredelt ud over hele landet er indlagt på en intensivafdeling, koblet på en respirator, der hjælper dem med at trække vejret, fordi de ikke selv kan længere.

I Nordjylland er 11 personer indlagt på en intensiv-afdeling og af disse er syv tilkoblet en respirator. Et tal, der i den seneste tid har været stabilt. Indtil nu er det højeste antal patienter, der har været tilkoblet respirator på samme tid i Nordjylland otte.