Direktør er rørt til tårer over elevers indsats

Lørdag eftermiddag vil det vise sig, om eleverne fra de forskellige erhvervsuddannelser tager medaljer med hjem til Nordjylland. Uanset hvad, er Lene Kvist fra Sosu Nord meget stolt.

Hjertemassage, videreformidling af hændelsesforløb til ambulancereddere og kontakt med pårørende. Det er blot nogle af de opgaver, som eleverne fra social- og sundhedsuddannelsen bliver testet i under dagens finale til DM i skills. 

Senere lørdag eftermiddag er der præmieoverrækkelse, men allerede inden resultaterne er blevet offentliggjort, er det en tydeligt stolt direktør, der er taget fra Aalborg til Høng for at overvære finalen. 

quote Jeg er bare så stjernestolt

Lene Kvist, Direktør, Sosu Nord

Direktøren bliver rørt til tårer, når hun taler om elevernes præstationer, og der er også meget på spil, da begge elever fra Sosu Nord allerede er gået videre til finalen. 

- Jeg ved fra hverdagen, at vi har nogle dygtige elever, men det bliver i hvert fald også bevist ved en lejlighed som denne, siger Lene Kvist. 

En faglig stolthed

DM i skills giver eleverne mulighed for at vise, hvad det er, de laver til hverdag, og det betyder meget ifølge direktøren.

- Det er ikke så tit, man får lejlighed til at vise, hvad det er en social- og sundhedsassistent egentlig laver, da arbejdet ofte foregår i private hjem, siger Lene Kvist. 

Til dagens finale er der ikke noget privat over forløbet. Eleverne skal performe foran publikum og dommere, og det er med til at presse dem yderligere, fortæller direktøren.

- At skulle stå på en scene i en tilspidset situation som det her og så håndtere et hjertestop på samme tid, det er maksimalt pres, siger hun. 

De to unge kvinder har dog øvet sig længe, og direktørens forventninger er allerede indfriet længe inden dagens præmieoverrækkelse. Seneste nyt

fra Nordjylland