52:14

Video: Michael Guldbrandt

"Julen banker på": Nordjylland bliver klar til jul

TV2 Nord sendte mandag direkte fra flere forskellige steder i Nordjylland. Her mødte vi de handlende i Hjørring, juletræssælgerne fra Tolne og slagteren fra Onsild, der alle har travlt lillejuleaften.

Lillejuleaften sendte TV2 Nord sendebilerne ud til flere forskellige steder i regionen for at sende direkte i et juleprogram, der slår tonerne an til en god start på juledagene i Nordjylland.

Den julepyntede Springvandsplads i Hjørring med både kyssetræ, juletog og julemand var centrum, da ”Julen banker på” blev sendt direkte mandag eftermiddag.

I Hjørring mødte vi nogle af de nordjyder, der var ude at hente de sidste julegaver, inden julefreden kan sænke sig, men der blev også tid til en julesang og en snak med selveste julemanden.

Læs også - Moar, hvorfor har julemanden fars sko på? Fem råd til julemænd

Samtidig var vi med ude at fælde juletræer hos juletræssælgerne Gretha og Ove Hansen, der driver Stenderupgaard ved Sindal, da de sendte de sidste juletræer med nordjyderne hjem. Juletræssælgerne har blandt andet masser af gode råd til, hvordan man passer godt på sit juletræ gennem hele juleferien.

Og så var vi med bag disken hos slagteren Bitten Nyrup Pedersen i Onsild, da den sidste julemad skulle sendes med kunderne hjem. Slagteren gav et par gode råd til, hvordan man gør julemenuen helt perfekt.

Programmet ”Julen banker på” bliver genudsendt klokken 19.50 lige efter de regionale nyheder på Salto og TV2.

Læs også Ho ho ho: Julemanden kører bus i Dronninglund