LIGE NU:

Overblik: 102 nye smittede i Nordjylland siden fredag

Siden fredag er 102 registereret smittet med COVID-19 i Nordjylland. Aalborg Kommune står for det største antal nysmittede.

Mandagens smittetal fra Statens Serum Institut viser, at der siden fredag er registreret 102 nye smittetilfælde i Nordjylland.

Flest er konstateret smittet i Aalborg Kommune med 46 nye corona-smittede. Herefter kommer Frederikshavn Kommune med 23 tilfælde og Hjørring Kommune med 12 nye smittede.

Nye smittetilfælde fordelt på kommuner

Flest i Aalborg

Særligt i Aalborg Kommune har smittetrykket de seneste par uger været højt, og derfor genoptog man i weekenden det midlertidige testcenter i Aalborg Kongres og Kultur Center.

Samtidig har man som i et led i smitteforebyggelsen valgt at indføre opholdsforbud i Jomfru Ane Gade efter klokken 22, hvor barer, caféer og restauranter skal lukke.

Mandag ligger incidenstallet for Aalborg Kommune på 76 smittede per 100.000 indbyggere, hvilket er langt over sundhedsmyndighedernes bekymringsgrænse på 20.

Stigning på Læsø

Det er lidt over en uge siden, Læsø registerede det første corona-tilfælde på øen. Siden er flere blevet smittet med COVID-19, heriblandt en ansat på Læsøfærgen og senest en ansat på Læsø Skole. Med fire smittede mandag har kommunen landets højeste incidenstal på 224 per 100.000 - et tal der er højt, fordi der bor cirka 1800 på øen.

Syv kommuner over grænsen

I alt ligger syv kommuner i Nordjylland over sundhedsmyndighedernes bekymringsgrænse på 20 smittede per 100.000 indbyggere. Det gælder kommunerne Hjørring, Frederikshavn, Aalborg, Læsø, Brønderslev, Jammerbugt og Rebild.

Skærmbillede fra SSI corona-kort, 28. september 2020
Skærmbillede fra SSI corona-kort, 28. september 2020

Lige nu er der 12 indlagte i Region Nordjylland, hvoraf fire er på intensiv, viser mandagens tal.