LIGE NU:

Politidirektør: Borgerne i Nordjylland kan være helt trygge

Politiet vil være ekstra til stede i det nordjyske fredag. De vil være opmærksomme på, at anbefalinger og restriktioner bliver overholdt.

Nordjyllands Politi får en stor rolle i forhold til, at de nye restriktioner bliver overholdt. Det siger politidirektør Anne Marie Roum Svendsen torsdag aften, efter regeringen meldte en række anbefalinger og restriktioner ud, der vedrører syv kommuner i Nordjylland.

- Det gælder i forhold til om caféer, restauranter og kulturtilbud holder åbent. Men vi får også en opgave i forhold til at holde øje med anbefalingerne om ikke at forlade kommunerne.

- Det er ikke noget, vi kan uddele bøder for, men vi vil gå i dialog med borgerne om at blive hjemme, siger hun til TV2 Nord.

Og måske bliver gadebilledet lidt anderledes i morgen, forklarer hun.

- Vi kommer til at se mere politi på gaden, så folk kan se, at vi er derude. Det kommer til at se ud, som det plejer, men jeg tror også, at folk vil være rigtig gode til at overholde restriktioner og blive hjemme i større omfang, end vi har set hidtil, siger politidirektøren.

- Vi vil være opmærksomme 

Det drejer sig om, at borgerne skal være opmærkomme på situationens alvor, og blandt andet derfor vil politiet være ekstra synligt.

- Vi vil gerne skabe en opmærksomhed, så folk kan se, at det her altså er alvor. 

quote Det her er noget politiet har været vant til. Vi var vant til det under forårets nedlukning. Vi er klar til det her, det er der ingen tvivl om.

politidirektør Anne Marie Roum Svendsen

TV2 Nord har spurgt Anne Marie Roum Svendsen, hvor tæt de vil være til stede og dække de berørte kommuner.

- Vi vil dække dem med yderligere patruljer og kommer til at være til stede både om dagen og om aftenen. Vi regner ikke med, at der bliver ret meget nat, når nattelivet er lukket ned.

Politidirektøren oplyser, at de vil være meget opmærksomme på at opfordre folk til at gå hver til sit, hvis der er fester og hvis folk befinder sig nogle steder, som ikke er under private former.

- Generelt er borgerne rigtig gode til at overholde reglerne, understreger Anne Marie Roum Svendsen.

Kan ikke give bøder

En af de nye anbefalinger går på, at borgere i de berørte kommuner ikke skal krydse kommunegrænserne, medmindre de har en kritisk funktion.

TV2 Nord: Hvordan kommer I til at kontrollere det?

- Vi kommer ikke til at stoppe biler for at høre, hvor de skal hen. Fordi det er en opfordring, vil der ikke komme sanktioner, hvis man overskrider kommunegrænserne. Men oplever vi, at folk er helt ligeglade med det, vil vi, eller andre myndigheder, måske tage en dialog med dem.

Andre kan dog få bøder.

- Med hensyn til restaurationer kan vi dele bøder ud på 2500 eller 10000 kroner alt efter forseelsens omfang, siger Anne Marie Roum Svendsen.

Opgavens størrelse afhænger af befolkningen

Omfanget af politiets arbejde afhænger af, hvordan borgerne i Nordjylland efterlever de nye tiltag, lyder budskabet fra Nordjylland Politi.

- Det her kan være en større eller mindre opgave, alt efter hvordan befolkningen griber det an. Vi vil opfordre til, at befolkningen tager det her meget seriøst. Og det har de gjort indtil nu. De fleste er supergode til det, siger Anne Marie Roum Svendsen, og tilføjer, at dem politiet har haft udfordringer med hidtil er en brøkdel af befolkningen.

Regeringen har varslet, at restriktionerne skal gælde i fire uger indtil videre, men forlænges det, vil Nordjyllands Politi fortsat være klar til at håndtere opgaven, lyder det fra Anne Marie Roum Svendsen.

- Vi ved ikke, om det er fire uger. Men det her er noget politiet har været vant til. Borgerne i Nordjylland kan være helt trygge ved, at vi også hjælper dem igennem den her periode, afslutter politidirektøren.

DET GÆLDER I DISSE SYV KOMMUNER

 

25_seconds

play Nu er det officielt: Thy bliver Statens Museum for Kunst permanente hjem uden for hovedstaden

Poul Højlund nye borgerlige

Spidskandidat forlader Nye Borgerlige

040321 Mand sidder fast i jordhul Nørager

Reddet af konen: Mand hjulpet op af to meter dybt hul, han selv havde gravet

def_thumb,50_percent

play Nyt plejecenter til 180 mio. kroner: Hjørring Kommune indgår aftale om hidtil største plejecenter

25_seconds

play Nu er det officielt: Thy bliver Statens Museum for Kunst permanente hjem uden for hovedstaden

Poul Højlund nye borgerlige

Spidskandidat forlader Nye Borgerlige

040321 Mand sidder fast i jordhul Nørager

Reddet af konen: Mand hjulpet op af to meter dybt hul, han selv havde gravet

Til forsiden

Til forsiden