LIGE NU:

Bestyrelse forlod skandaleramt opholdssted kort før konkurs

Bestyrelsen i opholdsstedet Hugin og Munin Fonden forlod deres poster, mens botilbuddet styrede direkte mod konkurs.

Allerede omkring nytår vælger bestyrelsen i Hugin og Mugin Fonden at trække sig. Ifølge bestyrelsesmedlem Else Marie Kristiansen sker det, fordi de ikke længere stolede på opholdsstedets leder Rasmus Bisgaard.

- Rasmus Bisgaard (Hugin og Munins leder red.) holdt kortene tæt ind til kroppen, og vi fik kun den information, som han mente, vi skulle have, siger Else Marie Kristiansen.

Ifølge Hugin og Munins leder var bestyrelsens afgang derimod en fælles beslutning, som han bakkede op om.

- De andre bestyrelsesmedlemmer trækker sig ligeså meget på min opfordring, fordi jeg tænker, at der kun er en, der kan rydde op i det her – og det er mig. Jeg mener, vi var fuldstændig enige i, at bestyrelsen skulle gå, siger Rasmus Bisgaard. 

TV2 Nord afslører i denne uge kaotisk økonomisk rod med offentlige midler i  opholdsstederne Hugin og Munin i Aalestrup, der for nylig gik konkurs. Indslag fra den 10. juli. 

Uoverskuelig økonomi

TV2 Nord er i besiddelse af en mail, hvor flere bestyrelsesmedlemmer udtrykker bekymring over Hugin og Munins økonomi, som de ikke føler, de kan overskue:

Else Marie Kristiansen siger:

- Det, der gjorde, at jeg ikke turde eller ville være med længere, var blandt andet, at vi til bestyrelsesmøderne ikke kunne få den nødvendige økonomiske indsigt.

Bestyrelsen trækker sig via en mail d. 1. januar 2019, men ifølge CVR-registret står medlemmer og formand stadig opført som aktive indtil den 30. april – altså indtil 14 dage, før Hugin og Munin går konkurs.

Dyre private indkøb blev betalt fra samme konto som betalte udgifter til opholdssted i Aalestrup. Indslag fra den 9. juli.

Den tidligere kommunaldirektør i Vesthimmerlands Kommune Mogens Kristensen er overrasket over, at han officielt har været formand i fire måneder efter, at han og den øvrige bestyrelsen havde trukket sig.

- Det er da en ualmindelig trist situation, og det er jo ikke bare mig, men hele bestyrelsen, der trækker sig. Vi havde den klare opfattelse, at vi trådte ud den 1. januar, siger Mogens Kristensen.

Efter, at den tidligere bestyrelse trådte ud, var Rasmus Bisgaard reelt ene om at drive både Hugin og Munin Fonden – og Hugin og Munin ApS, som han selv ejer og er direktør i.

To ledende medarbejdere fra fonden træder nu ind i bestyrelsen sammen med Rasmus Bisgaard, der nu både står som forstander og bestyrelsesformand i Hugin og Munin fonden, og som ejer og direktør i Hugin og Munin ApS.

Indslag fra den 8. juli. 

Økonomi blandet sammen

På trods af, at der er tale om to juridisk uafhængige opholdssteder, der burde have vandtætte skodder mellem deres økonomi, erkender Rasmus Bisgaard, at det ikke har været tilfældet.

- De folk, der har været ansat, prøver måske at skille det ad, men vi har ikke i det daglige heddet Hugin og Munin Fonden eller Hugin og Munin ApS. Man hedder bare Hugin og Munin, og det er lidt farligt i det her spil.

Oplysningen om en sammenblandet økonomi mellem de to opholdssteder kommer bag på den tidligere formand i Hugin og Munin Fonden på trods af, at de to opholdssteder havde fælles administration på Testrupvej 14 i Aalestrup.

- Vi har arbejdet ud fra de oplysninger, vi havde. I Hugin og Munin Fonden, der troede vi faktisk, at det kun var fonden, vi arbejdede med, og vi havde ikke grund til andet, siger Mogens Kristensen.

TV2 Nord afslører i dag og den den kommende uge kaotisk økonomisk rod med offentlige midler i  opholdsstederne Hugin og Munin i Aalestrup, der for nylig gik konkurs. Indslag fra den 7. juli.