Foto: Michael Schmidt Thomsen

Portræt: Cecilie udlever den amerikanske drøm i Aalborg

21-årige Cecilie Villadsen fra Aalborg har stor succes med sin webshop americandreams.dk. - et erhvervseventyr med en to-cifret millionomsætning.

 21-årige Cecilie Villadsen ligner selv en million, som hun stil,- og selvsikkert går rundt i webshoppen americandreams.dk, der holder til i en kontor-og lagerbygning i Aalborg. Herfra sælger hun modetøj til yngre kvinder og salget går forrygende.

Det hele begyndte, da Cecilie som 14-årig ledte efter et par shorts på nettet - og ikke fandt det, hun søgte. Så syede hun dem bare selv, og resultatet blev sat til salg på nettet - og sådan begyndte et erhvervseventyr, der er blevet omtalt i blandt andet Børsen og Berlingske Tidende. Succesen vækker også opsigt hos Per Imer fra Coolrunner:

- Vi har jo 10.000 erhvervskunder her i forretningen, og vi har jo nok set det værste og det bedste. Og jeg vil nok sige: Hun er det bedste, som vi har set. Hun er absolut længst fremme på de sociale medier, og det er meget imponerende, at hun formår det i så ung en alder. Hun forstår, hvordan hun skal kommunikere med det her publikum. Hun forstår, hvordan hun skal holde det vedlige og udbygge det her netværk omkring de sociale medier. Det er der mange, der prøver at se, om de kan på det niveau. Men det har hun formået, siger Per Imer.

Læs også Portræt: Claus, musikken og kærligheden

Nørd og mode

Som barn var Cecilie en udpræget drengepige, der elskede at dyrke karate, spille fodbold og nørde med computeren:

- Jeg brugte rigtig meget tid på computeren, hvor jeg sad og læste sådan forskellige modeblogs og SDA i forskellige forums med mode. Der fik jeg masser af inspiration og kunne godt lide at leve mig ind i den verden, fortæller Cecilie, der oprindeligt drømte om at kunne skabe det bedste modeblad. Men det ændrede sig, da hun solgte de første shorts med pynt af det amerikanske flag og kunne se indtjeningen vokse:

- Jeg kan huske engang, hvor jeg siger til min mor: Mor, jeg vil gerne tjene mange penge.

Så siger hun: Ja, men det kan jeg da godt forstå.

Så sige jeg: Nej, mor - det er ikke bare mange penge. Det er mange, MANGE penge. 

Læs også "Røde" tog kampen op mod sig selv

Perfektionist

Cecilie bor i dag i ejerlejlighed i Hasseris og er på alle måder godt kørende. Når hun skal forkæle sig selv, shopper hun især efter lækre tasker og smukke sko:

- Jeg er meget perfektionistisk. Jeg er faktisk sindssygt perfektionistisk. Men jeg har også lært sådan ligesom at udvælge, hvad er vigtigt at være perfektionistisk overfor. Så andre sådan ligesom også kan holde det ud, erkender Cecilie og tilføjer:

- Jeg er bare ikke typen, der nøjes med "fint nok". Jeg er nok bare ikke typen, der nøjes i det hele taget. Jeg går bare efter, at det skal være det bedste. Så det at nogen siger: du ser fin ud - det er bare ikke godt nok til mig. 

Og netop den indstilling, en sikker fornemmelse for målgruppen, moden og markedsføringen har bragt 21-årige Cecilie Villadsen til tops med webshoppen americandreams.dk.

Mere nørderi

Americandreams.dk drives og ejes i dag af Cecilie og hendes forældre. Cecilie står primært for indkøb og markedsføringen på de sociale medier. Netop it-delen står Cecilies hjerte nært. Hun og hendes partner Dmitri har netop i firmaet Squaresolutions udviklet et modul til andre med webshop. Og så er Cecilie igang med at skrive en e-bog, hvor hun blandt andet deler ud af egne erfaringer, de uskrevne regler på de sociale medier og om at samarbejde med bloggere og influencers. Cecilies egen blog er ikke bare kendt i Danmark, men rækker også ud globalt:

- Det at få lavet en side, der bliver global, er jo egentlig utroligt. Så vi skal faktisk være stolte af, at vi har en i Nordjylland, som er blevet global på de sociale medier og formået at ramme Australien, Kina, USA og Canada og hvad der ellers må være. Det er ikke mange vi ser, der formår det. Og vi ser faktisk slet ikke nogen i så ung en alder gøre det, siger Per Imer fra firmaet Coolrunner:

-- Vi har sådan set en verdensstjerne lige til at stå her i Aalborg. Der bliver kigget over skulderen på hende fra de store spillere.

Læs også Ruth Østergaard Poulsen har fundet sit kald mellem sygdom, sorg og lidelse

Privat natur

21-årige Cecilie Villadsen er nået langt i sin karriere allerede, og hun er ikke kommet sovende til successen. Men der bliver af og til tid til en venindetur i byen. Her vækker Cecilie opsigt og interesse blandt andet på grund af artiklerne i medierne om hendes succes. Selv undgår Cecilie helst offentlighedens søgelys. Og når hun rigtig skal slappe af og finde ny inspiration, drager hun allerhelst langt væk til varme lande med masser af sol og vand.

Se Portrætter Punkt for Punkt med Cecilie Villadsen HER