LIGE NU:

DF: Drop lukninger - vi vil have mere lægevagt

Op til regionsrådsmødet vil DF have taget den nye aftale mellem region og læger af bordet. - Vi skal have mere og ikke mindre lægevagt, siger Erik Høgh Sørensen.

Dramaet omkring de bebudede lukninger af lægevagterne i Skagen, Brønderslev, Farsø og Brovst spidser til op til afstemningen tirsdag eftermiddag. 

Nu stiller Dansk Folkeparti sig op i gruppen af kritikere af forslaget, og Erik Høgh Sørensen vil faktisk en helt anden vej end den, et flertal i Regionsrådet efter al sandsynlighed stemmer igennem senere i dag. 

- Vi har været imod fra første færd. Det er en dårlig aftale, som vil skabe utryghed i landområderne. Det kommer vi ikke til at stemme for. I stedet vil vi forøge ydelserne, bevare de lukningstruede lægehuse de fire steder og øge åbningstiderne. Vi vil have mere lægevagt, siger han før mødet til TV2 Nord. 

Han mener, Region Nordjylland skal leve op til nogle af de slogans, man til dagligt går og bryster sig af. 

quote Det er simpelthen ikke acceptabelt. Lægerne må finde en anden måde at løse opgaverne - de skal ikke belønnes for at lave mindre. 

Erik Høgh Sørensen, regionsrådsmedlem, Dansk Folkeparti

- Vi bruger jo tit og ofte det slogan, der hedder 'tryghed og sundhed i nærområderne' - så det må vi levere, siger han. 

Han mener desuden, at det er for dårligt, at man lægger op til at skære antallet af konsultationer op mod 20 procent. 

- Hvor skal folk så gå hen? Det er som om, man vil sige til borgerne, 'du er ikke syg alligevel - kom igen i morgen klokken'. Det er simpelthen ikke acceptabelt. Lægerne må finde en anden måde at løse opgaverne - de skal ikke belønnes for at lave mindre. 

Erik Høgh Sørensen forudser, at akutmodtagelserne på hospitalerne fremover vil blive endnu mere pressede. 

- Det er en meget alvorlig forringelse, og det kan vi i Dansk Folkeparti ikke stå på mål for. 

Erik Høgh Sørensen mener, at løsningerne skal findes i at uddanne andre faggrupper som sygeplejersker til at varetage nogle af de opgaver, vagtlægerne skal løse.

Regionsrådsmødet gik i gang klokken 13, og man er ikke nået til punktet om lukningen af lægevagterne endnu. Behandlingen af punktet på dagsordenen og afstemningen kommer til at foregå bag lukkede døre. 

TV2 Nords reportere er til stede i Regionshuset, og vi følger udviklingen i sagen de kommende timer.