Tre brande på to uger - FDF'ere føler sig magtesløse

Den seneste tid har FDF Salling været udsat for hærværk gentagne gange. Nu er deres redskabsskur brændt ned til grunden.

Heidi Lindegaard Heilemann står og kigger på FDF Sallings nedbrændte skur. Hun er bestyrelsesformand i kredsen og er mildest talt godt træt af, hvad deres faciliteter har været udsat for den seneste tid.

- Jeg bliver rigtig ked af det og gal oveni i skalden, fordi det går ud over de børn, som vi gerne vil lave FDF for.

FDF'erne har i løbet af de seneste måneder været udsat for hærværk af flere forskellige former, og lørdag aften var den så gal igen. Klokken 21:52 modtog politiet en anmeldelse om brand ved FDF-hytten ude på Brøndumvej ved Løgstør i Skarp Salling.

Ilden fik for alvor fat i redskabsskuret. Foto: Heidi Lindegaard Heilemann
Ilden fik for alvor fat i redskabsskuret. Foto: Heidi Lindegaard Heilemann

Føler sig magtesløse

Det er den fjerde brand på området siden marts, og bare på de sidste 14 dage har tre af brandene raset.

- Det er en meget stor belastning for os, fordi vi gang på gang skal få styr på de her ting, som bliver spilittet af. Det er en stor psykisk belastning hver gang, der sker noget. Man tænker, hvad bliver det næste, siger Heidi Lindegaard Heilemann.

Den 2. juli blev der sat ild til noget træ inde i FDF-hytten, som er beliggende i Vesthimmerlands Kommune, og dengang fik brandvæsenet hurtigt slukket ilden og begrænset skaderne. I håb om at komme et skridt videre i efterforskningen offentliggjorde politiet et billede af den formodede gerningsmand.

Overvågningsbillede frigivet af Nordjyllands Politi.
Overvågningsbillede frigivet af Nordjyllands Politi.

Samme gerningsmand

Politiet har sidenhen fået enkelte henvendelser, men de har fortsat ikke anholdt nogen i de verserende sager.

- Vi har en formodning om, at det er den samme gerningsmand, men vi ved ret beset ikke ret meget om det, siger Niels Kronborg, vicepolitiinspektør hos Nordjyllands Politi.

Han fortæller videre, at politiet gerne vil høre fra folk, hvis de har hørt eller set noget i forbindelse med sagerne. Politiet kan kontaktes på 114.

Kan få konsekvenser

Tilbage ved FDF-området ærgrer Heidi Lindegaard Heilemann sig over alle de ødelagt ting, som skal erstattes. Borde, stole og bålpander er nemlig gået tabt i flammerne.

Og ikke nok med det så må FDF Salling formentligt også udskyde opstarten for alle foreningens medlememer. Selvom formanden forsøger at holde hovedet højt og bevare optimismen, så frygter hun, at alle brandene kan forårsage en medlemsflugt på grund af utryghed.

Og i værste konsekvens er der måske ikke noget FDF Salling i fremtiden.

- Jeg kunne godt være bange for, at FDF Salling må lukke ned. Får vi ikke stoppet alt det her ballade, så kan vi frivillige måske ikke blive ved med at holde til det, siger hun.


Seneste nyt

fra Nordjylland