Lige ved og næsten: Venstre i Aalborg jagter ny folketingskandidat

70-årige Ole Friis så ud til at overtage folketingskandidaturet fra Søren Gade (V) i Aalborg Venstres kreds Vest, men har nu trukket sig.

Lige ved og næsten.

En månedslang søgen efter en ny folketingskandidat i Aalborg Venstres kreds Vest, efter Søren Gade (V) har bebudet sin afsked, så ellers ud til at være slut - men nu skal partiet igen på jagt.

Den 70-årige næstformand i Venstres kommuneforening i Aalborg, Ole Friis, havde ellers sagt ja, da bestyrelsen i kreds Vest spurgte, om han ville stille op.

 
 
Foto: Ole Friis

Men nu har Ole Friis trukket sig, og der skal findes en ny kandidat. Ole Friis oplyser til TV2 Nord, at beslutningen er blevet truffet, fordi bestyrelsen gerne vil trække et større navn til kredsen. 

- Min holdning har hele tiden været, at så snart man kunne finde en anden stemmesluger i stedet for Søren Gade, så ville jeg ikke stille mig i vejen. Så nu har jeg besluttet at trække mig, for jeg tror, der er et større navn på vej, siger Ole Friis.

I Venstres kredsbestyrelsen i Aalborg Vest kommer Ole Friis' beslutning om at trække sig ikke som en overraskelse.

- Vi har været i en tæt dialog med Ole Friis i hele forløbet. Ole gik ind og gjorde det her for at hjælpe kredsen med at finde en kandidat og løse et problem. Nu er vi blevet enige om at slå koldt vand i blodet og prøve at se, om vi ikke kan lande den rigtige kandidat, siger næstformand i Venstres kredsbestyrelse i Aalborg Vest, Mads Sølver Pedersen.

Torsdag har Venstre i Aalborg Vest aflyst deres opstillingsmøde og i den kommende uge går de nu i gang med samtaler omkring at overtage kandidaturet i Aalborg Vest.

- Vi håber på at kunne føre de forhandlinger til ende en gang i januar. Det er vores ambition, men det er ikke en nem opgave, for så havde vi løst den på nuværende tidspunkt, siger Mads Sølver Pedersen.

Ole Friis vil ikke komme nærmere ind på, hvem det nye navn kunne være. 

- Jeg ved ikke mere om det, men jeg ved, at der arbejdes alle steder for at få et større navn herop, og det ser ud til at lykkes engang i det nye år, siger Ole Friis.

Heller ikke Mads Sølver Pedersen vil røbe nogle navne, men han fortæller, at de har nogle folk i kikkerten og det er nogle navne, som man kender ude i befolkningen.

Svært at løfte arv efter Søren Gade

Venstre-manden er i dag pensioneret, men har arbejdet det meste af sit liv som folkeskolelærer og har været formand for lokalrådet i Aalborg Øst og for Lejerbo. 

Han skulle have overtaget pladsen fra Søren Gade, der forlader Folketinget for at stille op til Europa-Parlamentsvalget i 2019. Ved sidste folketingsvalg fik Søren Gade lige under 29.000 stemmer.

- Jeg ved jo også godt, at det ville blive en meget svær opgave at tage over fra Søren Gade, men jeg var klar til at tage udfordringen op og hjælpe Venstre i Aalborg. For mig er det altafgørende, at vi får så mange stemmer som muligt, siger Ole Friis.

- Det er svært at få nogen til at komme bagefter Søren Gade og overtage det tunge hverv, det er, at komme bagetfer Søren Gade, siger Mads Sølver Pedersen.

Venstres kreds i Aalborg Vest har siden januar kæmpet med at finde en ny kandidat, og store profiler som Inger Støjberg og Bertel Haarder har undervejs været på tale, men har alle takket nej.


Seneste nyt

fra Nordjylland