LIGE NU:

Bestyrelsesformand er skuffet: - Vi ville være gået hele vejen

De suveræne grundspilsvindere fra Aalborg Pirates får ikke muligheden for at sikre sig det danske mesterskab i ishockey i denne sæson, og det rammer klubben både sportsligt og økonomisk.

Skuffelsen lyser ud af øjnene på Aalborg Pirates' bestyrelsesformand Morten Fals, da han torsdag aften sætter ord på, hvad det betyder for ham og klubben, at piraterne ikke får mulighed for at vinde det danske mesterskab i ishockey i denne sæson.

- Vi havde selvfølgelig håbet, at vi kom til at spille på en eller anden måde, men det gik ikke. Man er selvfølgelig lidt rundt på gulvet, men jeg kan jo godt se, at med udmeldingen fra statsministeren og det, der ellers sker, så bliver sport sekundært, siger Morten Fals.

Torsdag blev klubberne i den bedste danske ishockeyrække og Danmarks Ishockey Union enige om at indstille sæsonen uden at kåre en dansk mester.

- Efter regeringens nyeste anbefalinger kan vi ikke se fornuftige argumenter i forhold til at opretholde håbet om at spille slutspil i indeværende sæson. Derfor aflyser vi slutspillet, siger Ligaforeningens formand, Klaus B. Rasmussen, om baggrunden for, at der ikke skal spilles flere ishockeykampe i denne sæson.

Piraterne var mesterskabsfavoritter

Aalborg Pirates vandt grundspillet i Metal Ligaen med 18 point ned til Herning Blue Fox på andenpladsen, og nordjyderne var klare mesterskabsfavoritter forud for det slutspil, som endte med aldrig at blive spillet.

- Vi går glip af nogle kassekampe uden lige. Vi har bygget op til slutspillet, og der er ikke nogen, der ville kunne slå os over en serie på syv kampe, så jeg ved, vi ville være gået hele vejen, og der lå mange penge og ventede, siger Morten Fals.

Helt spildt er Pirates-spillernes indsats i 2019/20-sæsonen dog ikke. Med grundspilssejren har klubben fået en billet til næste sæsons Champions Hockey League, som er den største turnering i europæisk klubishockey.

- Så bliver man da i hvert fald mindet om, at vi var de bedste. Lad os håbe på en god lodtrækning der, så vi kan få trukket nogle gode hold til Aalborg, siger Morten Fals.

Rammer på det værst mulige tidspunkt

Aalborg Pirates har på klubbens hjemmeside lagt et brev ud fra klubbens direktion og bestyrelse. Her understreges det, at aflysningen af sæsonen efterlader klubben i en alvorlig situation.

- Vi vil nu danne os et overblik over, hvordan vi rammes af coronasituationen, som rammer os på det værst mulige tidspunkt i sæsonen. Alle sponsorer og samarbejdspartnere vil i løbet af de næste uger blive kontaktet med henblik på fremtidsplanerne for ishockeyen i Aalborg.

- Vi vil dog gerne slå fast, at Aalborg Pirates har polstret sig i de sidste fem år og derfor vil der naturligvis også være hockey i Aalborg til den kommende sæson. Vi ønsker fortsat at være en fastbestandel af top fire, men vi ved også, at vi får brug jeres opbakning og støtte til at sikre, at vi igen kan sætte et nyt hold med guldpotentiale, lyder det i brevet på Aalborg Pirates' hjemmeside.

- Administrationen og bestyrelsen arbejder på højtryk for at minimere den store skade, vi ufrivilligt er blevet påført, ligesom der allerede etableres tiltag for sikringen af et konkurrencedygtigt setup til kommende sæson. Flere informationer følger i de kommende uger, skriver Aalborg Pirates' direktion og bestyrelse.

Katinka-2048x1153

Fornem talentpris til nordjysk sanger: - Jeg vidste slet ikke, hvormeget stemme jeg havde

mads

play Dennis nyder godt at corona-tendens: Flere nordjyder handler lokalt

150521 IN Demonstration mod Egholm forbindelse Still

play Mette demonstrerer mod Egholmmotorvej: - Andre muligheder blev lagt på hylden fra starten

150521 vådt vejr mv

play Trist majvejr fortsætter så langt øjet rækker

Katinka-2048x1153

Fornem talentpris til nordjysk sanger: - Jeg vidste slet ikke, hvormeget stemme jeg havde

mads

play Dennis nyder godt at corona-tendens: Flere nordjyder handler lokalt

150521 IN Demonstration mod Egholm forbindelse Still

play Mette demonstrerer mod Egholmmotorvej: - Andre muligheder blev lagt på hylden fra starten

Til forsiden

Til forsiden