LIGE NU:

Byggeriet jubler over genåbnede genbrugspladser

Håndværkere og andre professionelle kan igen komme af med deres affald, efter kommunerne har genåbnet genbrugspladser for professionelle.

Almindelige danskere, der har været i haven i løbet af coronakrisen og nu står med en kæmpe dynge haveaffald, der skal på genbrugspladsen - de må vente lidt endnu.

Til gengæld kan virksomheder med erhvervsaffald igen komme af med deres affald, så hjulene kan holdes i gang i byggeriet.

Det sker, efter kommuner over hele landet har genåbnet mindst én genbrugsplads for erhvervsaffald i hver kommune.

- Bygge- og anlægsbranchen er en af de brancher, hvor en del af virksomhederne stadig kan opretholde aktiviteten og bevare arbejdspladserne, når medarbejdere og virksomheder tager de nødvendige forholdsregler for at forhindre coronasmitte. Åbne genbrugspladser betyder, at mange håndværksvirksomheder kan fortsætte arbejdet. Derfor er vi taknemmelige over, at kommunerne har genåbnet pladserne for erhvervsaffald, siger miljøchef i Dansk Byggeri Simon Stig-Gylling.

Det var Kommunernes Landsforening, der i sidste uge efter en opfordring fra Dansk Byggeri, udsendte en opfordring til kommunerne om at holde genbrugspladserne åbne for erhverv.

- Det er utrolig glædeligt at opleve den store forståelse for at hjælpe i den svære situation, vi er i. Midt i alle de dårlige nyheder, er der her et godt eksempel på, at vi sagtens kan arbejde sammen, når krisen spidser til, siger Simon Stig-Gylling.

Frygten for smitte med coronavirus fik mange af landes kommuner til at fortolke regeringens udmelding om nedlukning som om, at genbrugspladserne også skulle lukkes for virksomhederne. Sidste uge mødte virksomheder i mange kommuner over hele landet derfor en lukket port. Og det havde store konsekvenser ikke mindst for håndværkere og byggevirksomheder, der producerer betydelige mængder affald, når de arbejder.

Håndværkere, der afleverer byggeaffald på genbrugspladsen opfordres naturligvis til at holde god afstand til både kolleger og andre besøgende.

Det skal understreges, at det kun er virksomheder, der kan komme af med deres affald. Genbrugspladserne er stadig lukkede for private.