LIGE NU:

DBU fastholder forbud: Fortsat for 'farligt' at spille fodbold

Ansvaret hos de frivillige ledere i landets fodboldklubber vil blive alt for stort, hvis spillerne får lov at komme på grønsværen allerede nu, mener Dansk Boldspil-Union.

Selv om regeringen er begyndt at åbne mere op forsamfundet - og DGI og DIF mandag aften atter tillod udendørs motionsformer - så holder Dansk Boldspil-Union (DBU) fortsat igen.

- Da det vil være imod sundhedsmyndighedernes anbefalinger og på grund af smittefare ved kropskontakt, fastholder DBU Bredde og lokalunionerne, at der ikke sættes gang i fodboldaktiviteter nu, også selvom det eventuelt kunne foregå udendørs i små grupper og uden kontakt, skriver forbundet i en pressemeddelelse.

quote Folkesundheden står fortsat over fodbolden.

Bent Clausen, næstformand i DBU og formand for DBU’s Breddekomité

I stedet satser DBU på, at man efter planen kan åbne op for glidende tacklinger, finter og mål fra den 11. maj.

For selv om det sikkert klør i mange ivrige fodboldben i disse dage, understreger Dansk Boldspil-Union, at 'iveren for at komme i gang igen ikke må ødelægge den hidtidige indsats'.

- Folkesundheden står fortsat over fodbolden. Vi kan ikke lægge ansvaret for at administrere, at der ikke er mere end 10 personer samlet på en fodboldbane, og at spillere ikke kommer til at have kropskontakt under en eventuel aktivitet over på de overvejende frivillige ledere i fodboldklubberne. Desuden er langt hovedparten af fodboldbanerne i Danmark kommunale anlæg, som for tiden er lukkede, udtaler Bent Clausen, der er næstformand i DBU og formand for DBU’s Breddekomité.