Nordjysk virksomhed vil sikre hurtigere og mere sikre vaccinationer

Den nordjyske virksomhed Lyngsoe Systems lancerer en ny metode, der skal effektivisere og øge sikkerheden i forbindelse med covid-19-vaccinationer.

Over 100.000 danskere har indtil videre fået den første vaccine mod covid-19, og i de kommende måneder vil resten af befolkningen løbende blive tilbudt at blive vaccineret mod coronavirussen, som i snart et år har været årsag til restriktioner og nedlukninger i store dele af verden.

Og når vaccinationerne finder sted, kan det fremover blive med assistance fra den nordjyske virksomhed Lyngsoe Systems fra Aars. Virksomheden har nemlig udviklet en ny metode og en logistikløsning, der skal få vaccinationerne til at forløbe mere effektivt og sikkert.

 - Vi står foran en spændende tid, hvor der givetvis vil være en vis skepsis både hos borgerne og i det etablerede sundhedssystem til, hvorvidt processen omkring vaccinationerne håndteres korrekt, siger Keld Ole Nielsen, der er direktør for forretningsudvikling hos Lyngsoe Systems.

Lyngsoe Systems har udviklet et sensorlabel til vaccinernes hætteglas, et arbejdsbord med indbygget udstyr og et sporingssystem, som digitalt sikrer at alle de mange rutineprocesser følges korrekt.

Mindsker risiko for fejl

Via sensorlabelen kan systemet automatisk måle og dokumentere temperaturen af vaccinen, så det bliver sikret, at temperaturforskrifterne for hver vaccine overholdes, at de tidsmæssige forskrifter for holdbarhed for vaccinen følges, og at der er fuld sporbarhed i processen, som kan være med til at opspore eventuelle systemiske eller procesmæssige fejl.

- Kompleksiteten af disse vacciner, og processerne der skal følges, er hidtil uset, og et muligt scenarie med et mix af flere covid-19-vaccinationsfabrikater i vaccinationsteltene med tusindvis af medarbejdere landet over vil besværliggøre arbejdsgangen og øge risikoen for fejl. Dette kalder på anvendelse af en digitalt understøttet arbejdsproces, som er ensartet for hele landet, siger Keld Ole Nielsen.

Lyngsoe Systems har udviklet den nye løsning, som kan komme i brug i vaccinationsteltene, sammen med de amerikanske virksomheder Omni-ID og Axzon.

- Løsningen kan anvendes i forbindelse med de forestående mange millioner covid-19-vacciner i Danmark og udlandet, og fungere som en del af sundhedsberedskabet for eventuelt senere pandemier. Og med Danmarks fremtrædende rolle indenfor sundhed, er det naturligt, at en sådan innovation sker og udspringer fra Danmark, siger Keld Ole Nielsen.


Coronavirus

corona vaccine

Alle vaccinecentre i Nordjylland er nu lukkede

Henrik Nielsen, Aalborg Universitetshospital

play Får vi corona-jul igen i år? - Nej, ingen grund til bekymring, siger ekspert

coronatest

play - Vi må forvente en fjerde coronabølge, siger nordjysk professor

PH 280622 SI Spildevand tjekkes for corona Still

play Afføring gør, at coronasmitten kan følges tæt over sommeren

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland