LIGE NU:

Nordjyske museer har sat dato på genåbning

Museerne har ligesom andre dele af samfundet været lukket ned under coronakrisen. Flere nordjyske museer er dog klar til at åbne igen.

Store dele af samfundet har været lukket ned siden statsminister Mette Frederiksens pressemøde 11. marts, men efterhånden har genåbningen taget så meget fart, at de fleste arbejdspladser, skoler og kulturinstitutioner er åbnet igen eller har sat dato på, hvornår de gør det.

Det gælder også for Nordjyllands Historiske Museum, som er klar til igen at byde museumsgæsterne indenfor.

- Vi glæder os virkelig meget til at byde publikum velkommen igen, og vi har arbejdet hårdt på at skabe trygge rammer for såvel gæster som ansatte. Der er værnemidler og skilte med generelle retningslinjer samt skilte, der fortæller, hvor mange gæster hvert sted kan tage imod. Der er indsat ekstra rengøring, og vi vil løbende holde øje med, om der er brug for justeringer. Vi har gjort alt, hvad vi kan for at give folk en god og tryg oplevelse, siger museumsdirektør Lars Christian Nørbach, Nordjyllands Historiske Museum.

På størstedelen af Nordjyllands Historiske Museums matrikler slår de dørene op 2. juni, men allerede fra onsdag den 27. maj er det muligt at besøge flere af museets afdelinger. Det drejer sig om Vikingecenter Fyrkat ved Hobro, Lindholm Høje Museet samt Aalborg Historiske Museum. Det tre museer åbner onsdag klokken 10.

Cirkusmuseet i Rold åbner tirsdag den 9. juni. Her arbejdes der i øjeblikket på en ny udstilling om Cirkus Schumann og dyr i cirkus.