LIGE NU:

Nye krav om mundbind træder i kraft: Handelsstandsforening har købt mundbind til alle butikker

Hirtshals Handelsstandsforening har indkøbt mundbind til alle byens forretninger, så kunderne kan tage et mundbind, når nye krav om mundbind træder i kraft torsdag.

I Hirtshals har byens butikker gjort sig klar til de nye restriktioner, som træder i kraft torsdag. Byens handelsstandsforening har klargjort en pose til alle de forretninger, hvor kunderne fra torsdag morgen skal bære mundbind.

- Det skal jo ikke være det, der stopper en handel, at de ikke har mundbindet med, så det er rart at have dem, siger Tommy Høj fra Høj Data, der også er bestyrelsesmedlem i Hirtshals Handel & Erhverv.

Hver forretning får udleveret en pose med et informationsskilt, som fortæller kunderne, at de kan tage et mundbind. Posen indeholder derudover også en lille plasticpose, der kan lukkes, som kunderne kan bruge til deres mundbind, hvis de vil genbruge det. Og så er der altså selvfølgelig også mundbind i posen.

12.500 mundbind

Til at starte med er der 60 mundbind i hver pose, men forretningerne kan få flere, hvis de løber tør.

- Der kunne jo stå en ude på gaden, der ikke havde et mundbind, der tænker: "Kan jeg handle i dag? Nej, jeg venter til i morgen." Men det behøver han ikke at tænke over, han kan bare komme ind og få et mundbind, og så kører det, siger Tommy Høj.

Hirtshals Handelsstandsforening har i alt indkøbt 12.500 mundbind, som kunderne kan få, når de skal ind og handle i byen.

- Vi skal for guds skyld have det kundeflow, der er i byen, som er helt ekstremt godt. Det skal vi holde ved lige, siger handelschef i Hirtshals Handel & Erhverv, Per Martensen.

Holder liv i butikkerne

Handelsstandsforeningen har indkøbt mundbindene for at sikre, at byens butikker kan overleve den svære tid.

- Nu har vi foreløbigt købt 12.500 mundbind, og vi er ikke blege for at købe nogle flere, hvis det er det, der skal til, siger Per Martensen.

I klarer jer igennem det her med mundbind?

- 100 procent sikkert. Vi skal nok komme ud til foråret, det er jeg sikker på, svarer Tommy Høj.

Torsdag træder de nye restriktionerne med krav om mundbind i det offentlige rum i kraft og gælder foreløbigt frem til den 2. januar.