Opråb til Prehn på talerstolen: - Få Mette til at gå af

Det var som at træde ind i løvens hule, da fødevareminister Rasmus Prehn (S) lørdag middag gik på talerstolen ved den store demonstration, som gruppen Vendsyssel Står Sammen har arrangeret. Han blev mødt med en række kritiske tilråb blandt andet, at statsminister Mette Frederiksen skulle gå af.

- Jeg er kommet som fredsmægler - og jeg er kommet for at lytte. Sådan lød det fra fødevareminister Rasmus Prehn (S), da han lørdag middag talte for flere end 500 særdeles kritiske røster ved Park Vendia i Hjørring.

Talen blev holdt i forbindelse med den store demonstration, som gruppen Vendsyssel Står Sammen havde arrangeret for dels at støtte de danske minkavlere og dels at gøre opmærksom på, at der efter gruppens mening er noget helt galt i regeringens håndtering i sagen om fundene af coronavirus i nordjyske minkfarme. 

Se indslaget fra lørdagens demonstration i Hjørring

Rasmus Prehn, der er valgt netop i Hjørring-kredsen, havde takket ja til at holde tale og komme i dialog med de vredne primært landmænd, der var mødt op.

- Der er dem, der har advaret mig mod at komme her i dag.  I er meget kritisk overfor regeringen – jeg er kommet for at lytte, fordi jeg ved, det er vigtigt at, vi skal samarbejde, og det er vigtigt med dialogen, sagde Rasmus Prehn blandt andet fra talerstolen.

Talen i Hjørring var iøvrigt hans første officielle som fødevareminister - uden for Slotsholmen.

- Og ja, jeg kan høre på Jer, at I vil at nogle skal gå af, og jeg er kommet for at beklage og undskylde, at der er sket fejl i regeringens håndtering af mink-sagen, men det er vigtigt at holde for øje, at regeringen har kun haft et eneste ønske i det her, og det er et sikre folkesundheden, lød det fra Rasmus Prehn fra talerstolen.

Han understregede, at det glædede ham, at folk benyttede sig at retten til at demonstrere, og han håbede, at folk ville tage imod hans udstrakte hånd om samarbejde og dialog.

Respekt til ministeren

Blandt demonstranterne var Christian Kokholm fra Poulstrup og Martin Kjær fra Aarhus, og selv om der umiddelbart var flere ting, de ikke er enige med Rasmus Prehn i, så har de respekt for, at han som minister møder op til demonstrationen.

Christian Kokholm fra Poulstrup og Martin Kjær fra Aarhus

Konservative: Den skandale

Et andet nordjyske folketingsmedlem var også på talerstolen foran de flere hundrede fremmødte demonstranter, der var mødt ved Park Vendia med traktorer og skilte; nemlig Per Larsen, der selv er bosat i Hjørring.

Mens Rasmus Prehn fik kritiske tilråb, var der klapsalver til Per Larsen, da han kaldte regeringens håndtering af minksituationen en skandale.

- Det er ganske forfærdeligt, det er sket i minkbranchen. At man ødelægger et helt erhverv af uden at afsøge alternative muligheder - sådan som jeg fornemmer det, så var regeringens støttepartier ikke engang involveret i, ja så er det en skandale, lød det blandt andet fra Per Larsen.

Det er hans vurdering, at det foreløbig har kostet 6000 arbejdspladser, efter regeringen har nedlagt minkerhvervet, og regningen bliver ifølge konservative beregninger dyr. 

- Jeg tror, det kommer til at koste 20 milliarder kroner det her. Og det er penge, som vi kommer til at mangle i blandt andet sundhedsvæsnet. Det er altså penge, der er smidt i kloakken.  Det er skandaløst, og der er skabt en tillidskrise, og man kan fornemme, at folk har fået nok, sagde Per Larsen.

Se Per Larsen på talerstolen i Hjørring og hør hele hans tale her:

Se Per Larsen på talerstolen i Hjørring og hør hele hans tale her. Video: Ib William Christensen

 


Coronavirus på minkfarme

Sidste mink aflivet

Minkavler risikerer at få fængselsstraf

martin korsbæk minkavnler

Minkforbud udløber - Martin står på spring for at komme i gang

PH 120622 IN Minkfarme bliver endelig vurderet Still

play Minkavlere må igen vente på erstatning: - Man bliver snart skør i hovedet

Sten

play Professor efter minkrapport: - Det bliver nærmest et blodbad

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland