LIGE NU:

Blokhus er klar til vinterferiens turister: - Folk trænger til at komme ud og opleve noget

I de kommende to uger bliver den nordvestjyske kyst fyldt op med turister fra hele landet. Et lokalt udlejningsbureau melder udsolgt på deres ferieboliger i både uge syv og otte.

Mens størstedelen af Nordjylland må vente en uge endnu, så er resten af landet fra i dag gået på vinterferie.

Det betyder, at den nordvestjyske kyst de næste uger bliver fyldt op med turister, og i Blokhus har byen forberedt sig ekstra godt på at tage imod de mange feriegæster. 

Her har man blandt andet lavet et udendørs coronavenligt aktivitetsprogram under navnet "Blokhus Vinterfestival".

quote Folk er virkelig oplevelseshungrende. Derfor er det vigtigt for os, at de går herfra med en god oplevelse, selvom der er corona.

Jannie Ratke, event- og turismekonsulent, VisitJammerbugten

- Folk er virkelig oplevelseshungrende. Derfor er det vigtigt for os, at de går herfra med en god oplevelse, selvom der er corona, siger Jannie Ratke, der er event- og turismekonsulent hos VisitJammerbugten, og som står bag årets aktivitetsprogram.

Programmet byder blandt andet på vandreture, vinterbadning, rideture, opgaveløb og alternative måder at fejre fastelavn på.

Stigning i danske bookinger af ferieboliger

Også DanCenter, der udlejer ferieboliger i blandt andet Blokhus-området, har ekstraordinært meget at se til i dette års vinterferie.

- Vi har rigtig, rigtig travlt. I de næste to uger er vi fuldt booket, siger Susanne Stampe Rasmussen, der er kontorassistent hos DanCenter Blokhus.

quote Vi har rigtig, rigtig travlt. I de næste to uger er vi fuldt booket.

Susanne Stampe Rasmussen, kontorassistent, DanCenter Blokhus

Ifølge DanCenter har de i uge syv og uge otte oplevet en stigning i antallet af danske bookinger på henholdsvis 143 og 245 procent sammenlignet med samme periode sidste år. En stigning, der skyldes coronasituationen, lyder det fra udlejningsbureauet.

- Folk trænger til at komme ud og opleve noget og at få lidt luftforandring, siger Susanne Stampe Rasmussen.

Lokalt bageri: - Der er ekstra run på

Flere af de lokale virksomheder er også medarrangører af byens ferieaktiviteter. Det gælder blandt andet en af de lokale bagere, Hune Bageri.

De deltager i en aktivitet, hvor familier skal indsamle et kodeord på en gåtur i naturen, som til sidst udløser en fastelavnsbolle til børnene i bageriet.

- Vi vil gerne være med i fællesskabet, men også for at man har noget sammen, og at man kan lave noget spændende - især i den her coronatid, hvor det også har været svært at aktivere børnene, siger Rikke Nielsen, der er butikschef hos Hune Bageri.

Hos bageriet forventer de to travle ferieuger, og derfor har de også forberedt sig ekstra godt til de mange danske sommerhusgæster - med masser af råvarer.

- Der er ekstra run på, og så skal man bare være klar. Der skal være fyldt godt op, og der skal være det største udvalg, vi kan tilbyde kunderne, siger Rikke Nielsen.

"Blokhus Vinterfestival" rummer omkring 30 aktiviteter, som officielt begynder lørdag den 13. og fortsætter frem til den 28. februar.

def_thumb,50_percent

play Frost fredag: Der er koldt derude og risiko for glatte veje i morgentimerne

img_5007.jpg

Drabstiltalte bevæbnet til tænderne: 13 skydevåben og 63 kasser med ammunition kræves konfiskeret

040321 Sparkøbmand i Vejgård udsat for røveri

play Spar-røver i Vejgård efterlyses: Har du set ham?

Lene Hedemann Tjell

play Håndsrækning til udsatte: Millioner på vej til væresteder

def_thumb,50_percent

play Frost fredag: Der er koldt derude og risiko for glatte veje i morgentimerne

img_5007.jpg

Drabstiltalte bevæbnet til tænderne: 13 skydevåben og 63 kasser med ammunition kræves konfiskeret

040321 Sparkøbmand i Vejgård udsat for røveri

play Spar-røver i Vejgård efterlyses: Har du set ham?

Til forsiden

Til forsiden