Seneste nyt:

Hjælpebutik til ukrainske flygtninge åbner i Frederikshavn

Den nye butik med gratis varer til ukrainske flygtninge er åbnet i gågaden i Frederikshavn. Lokalerne, der tidligere har huset Matas, er blevet stillet gratis til rådighed.

Der er fyldt med både tøj og legetøj til ukrainske flygtninge i den nye hjælpebutik i gågaden i Frederikshavn. Initiativtager til butikken er Rikke Nygaard, der tidligere har haft en web-shop med brugskunst og tøj i byen. 

- Planen var egentlig, at jeg skulle til at slappe lidt mere af derhjemme. Jeg er også farmor, så der skulle være mere tid til mit barnebarn Kalle, siger Rikke Nygaard, initiativtager til Non-profit Ukraine Shop. 

Men efter krigen i Ukraine sendte store flygtningestrømme mod resten af Europa, kunne hun ikke lade være med at gøre noget. 

- Det hele får selvfølgelig også en ende på et tidspunkt, men nu skal vi lige have ukrainerne godt på plads, siger Rikke Nygaard.

Hjælp fra lokalområdet

Det kræver en del at stable sådan en hjælpebutik på benene ud af ingenting, og derfor har De Frivilliges Hus i Frederikshavn hjulpet til. 

- Med to dages varsel stimlede 80 mennesker sammen og var klar til at hjælpe, siger Henrik Carlsen, bestyrelsesmedlem i De Frivilliges Hus i Frederikshavn.

Omkring 300 ukrainske flygtninge bor i området omkring Frederikshavn, så der er et stort behov for butikken netop nu. 

- Der har været kæmpe opbakning fra byens erhvervsliv og fra frivillige, der har været med til at sætte butikken i stand på så kort tid, siger Rikke Nygaard.

- Det er gået over al forventning og har været så dejligt at arbejde med, når man får sådan en opbakning, siger hun. 

Det er endnu ikke besluttet, hvor længe butikken skal holde åbent.