Røde Kors: - Penge er den bedste måde at hjælpe lige nu

I forbindelse med Ruslands invasion af Ukraine, er der mange nordjyder, der gerne vil hjælpe på den ene eller den anden måde. Det har blandt andet betydet, at hele lastbiler med tøj og anden nødhjælp er sendt afsted mod Ukraine.

Kommunikationschefen hos Røde Kors, Klaus Nørskov, er imponeret over danskernes og nordjydernes engagement i forhold til krigen i Ukraine. 

- Vi synes, det er fantastisk, at se det engagement, som danskerne viser, men det er ikke overraskende, siger Klaus Nørskov, der er kommunikationschef hos Røde Kors. 

quote Lige nu hjælper man bedst med penge.

Klaus Nørskov, kommunikationschef, Røde Kors.

- Vi så det ved flygtningekrisen i 2015, og vi har set det med corona og med eksplosionen i Beirut, når det brænder på, så er danskerne der. 

Klaus Nørskov er ikke i tvivl om, at al hjælp er værdifuld for Ukraine i deres nuværende situation, men der er især en ting, der er vigtig lige nu ifølge Klaus Nørskov.  

- Lige nu hjælper man bedst med penge. Så kan vi hjælpe dem, der mangler vand, vi kan hjælpe folk med medicin, og vi kan hjælpe folk med tæpper, hvis man har brug for det. Derfor er penge den bedste måde at engagere sig på lige nu. 

Tøjet kan veksles til penge 

Da TV2 Nord spørger Klaus Nørskov, om det også er godt at sende eksempelvis tøj afsted, så er svaret både og.

- Det kan meget vel være godt at sende tøj senere, men lige nu, så vil det bedste være at give tøjet til vores genbrugsbutikker, for der kan det veksles til penge, og det er det, der er brug for, siger han.

 En af de store udfordringer er, at ressourcerne bliver fordelt rigtigt.

- Det er svært at koordinere, men vi har lavet en telefonlinje, hvor man kan ringe og spørge, hvordan man bedst hjælper ud fra, hvad man nu har at tilbyde. 
Seneste nyt

fra Nordjylland