LIGE NU:

Udbredt regnvejr rammer Danmark - her står man op til regn fredag morgen

Lokalt kan der falde næsten 30 millimeter i Nordjylland i løbet af det næste døgn.

Selvom torsdagsvejret har vist fra sin relativt pæne side i den østlige del af landet, har mørke skyer siden morgenstunden bevæget sig ind over den vestlige del af landet fra Nordsøen.

I løbet af torsdag eftermiddag er der også begyndt at falde regn fra skyerne, og i løbet af aftentimerne vil regnen brede sig til en større del af landet.

I første omgang vil der blot falde let regn af og til, men i aftenens løb vil et mere bastant regnvejr efterhånden nærme sig Jylland.

Det er i lavtrykkets koldfront, hvor nedbøren generelt vil være kraftigst. I nattens løb bevæger koldfronten sig længere mod øst, og fredag morgen ved sekstiden vil det regne over store dele af Sjælland, Fyn og Lolland-Falster.

Til gengæld vil det langsomt begynde at klare op fra vest - selvom der vil komme mange byger.

Derfor er det en god idé at væbne sig med regntøj eller lade cyklen stå, hvis man vil være sikker på at komme tørskoet til arbejde - navnlig, hvis man bor i den østlige del af landet.

Lokalt op mod 30 millimeter regn i Nordjylland

Der vil falde mest regn i den nordvestlige del af Jylland, hvor der i løbet af de næste 24 timer kan falde mellem 25 og 30 millimeter regn. Størstedelen af nedbøren vil dog 'heldigvis' falde i nattetimerne, men torsdag aften og tidligt fredag morgen vil der fortsat falde regn.

I den østlige del af landet vil der generelt falde mindre regn, men der kan komme i omegnen af 10 millimeter indtil fredag eftermiddag. Nedbøren fredag eftermiddag vil i hele landet falde i form af byger, der lokalt kan være kraftige og ledsaget af torden.

Visse prognoser viser, at man måske kan gå stort set tørskoet gennem det næste døgn - sandsynligheden for det er størst over Lolland og Falster.

Efter et vådt og ustadigt døgn venter der en pæn lørdag med temperaturer op til 22 grader, inden endnu et udbredt regnvejr vil sætte sit præg på vejret søndag.

Coronatest

Se kortet: Du får maksimalt 20 kilometer til et teststed

politikere

Den tredje Limfjordsforbindelse: Ny rapport skaber uenighed på Christiansborg

Blå blink

Spritbilist nikkede politibetjent en skalle - og forsøgte at bide betjenten i låret

Peter Sørensen

Peter Sørensen stopper som cheftræner i Hobro

Coronatest

Se kortet: Du får maksimalt 20 kilometer til et teststed

politikere

Den tredje Limfjordsforbindelse: Ny rapport skaber uenighed på Christiansborg

Til forsiden

Til forsiden