Politikere ønsker strammere mobilregler

Skolerne bør stramme reglerne for elevernes brug af mobiltelefonerne i skolen og sikre et bedre undervisningsmiljø. Sådan lyder budskabet fra Christiansborg. 

På fire ud af 10 nordjyske skole må eleverne have mobiltelefonen i lommen, når læreren underviser. Men de regler skal i den grad skærpes, mener flere af politikerne i Folketinget.

En af dem er Brigitte Klintskov Jerkel, undervisningsordfører for de Konservative. Hun mener, at skolerne bør forbyde mobiltelefonerne i skoletiden, men påpeger, at det er op til den enkelte skole at bestemme reglerne.

- Det er vigtigt at få udarbejdet en politik, for vi ved, hvor meget mobiltelefonerne forstyrrer. De forstyrrer undervisningen, indlæringen og koncentrationen, og derfor er det meget vigtigt, at man forholder sig til det, siger Brigitte Klintskov Jerkel.

Skoler skal selv lave regler

Den konservative ordfører får opbakning fra SF. Her opfordrer undervisningsordfører Jacob Mark også skolerne og skolebestyrelserne til at lave strengere regler end i dag for elevernes brug af mobiltelefonen. 

- Jeg synes, at det optimale vil være, hvis skolerne laver en politik, hvor eleverne selv kan lære at styre det her. Jeg mener ikke, at vi har lært at styre teknologien i dag. Der er for mange børn og for den sags skyld også voksne, som mistrives, fordi de har for meget fokus på det, der sker på deres skærm. I min optik vil det være optimalt, hvis de kun har telefonen fremme, hvis det giver faglig mening, siger SFs undervisningsordfører Jacob Mark.

Undervisningsminister Merete Risager (Liberal Alliance) har ikke ønsket at ladee sig interviewe om skolernes regler for elevernes brug af mobiltelefonen. 

Nu blander poltikerne sig i elevers brug af mobiltelefonen

Seneste nyt

fra Nordjylland