LIGE NU:

Vesthimmerland bliver vaccineret

Beboere og personale på samtlige plejecentre i Vesthimmerlands Kommune er nu vaccineret mod coronavirus.

Der var disket op med kransekage og chokolade, og flaget var hejst på Plejecenter Solvang i Aars tirsdag formiddag. Og stemningen i fællesstuen var aldeles god, på trods af, at en af dagens hoedpersoner var plejehjemmets læge. Det var nemlig ikke for at behandle, en for at forebygge, at han var dukket op, medbringende coronavacciner til alle de beboere og medarbejdere, der på forhånd havde takket ja til det lille prik. Og det havde næsten alle, så der var travlt med at få gjort vacciner klar og prikket i overarmene på mere end 80 beboere og medarbejdere.

Det var ikke kun på Solvang, at det gik løs med vaccinationerne. Beboere og personale på samtlige ni plejecentre i Vesthimmerlands Kommune blev tirsdag vaccineret, og kommunen regnede med at uddele mellem 670 og 800 stik.

- Det er jo aldrig rigtig sjovt, når man skal til læge, men i dag er det alligevel en glædens dag, for det er en hjørnesten mod vores mål om at komme tilbage til lidt mere normale tilstande, siger Per Nielsen Elb, ældrechef i Vesthimmerlands Kommune.

Lang vej til normal hverdag

Han var selv til stede på Plejecenter Solvang, da de første beboere satte sig til rette i vaccinestolen for at få den første af to doser, der skal sikre dem mod coronasmitte.

Om tre uger skal det hele gentages, og selv om der stadig er lang vej mod en normal hverdag både på og uden for plejecentrene, er der et spirende håb om, at man snart kan begynde at vinke farvel til nogle af de restriktioner, de ældre på plejecentrene har levet med i snart et år.

- Vi ved og kan se helt tydeligt, at en del af vores beboere har lidt nogle afsavn, ikke mindst på grund af restriktionerne i forhold til at se deres pårørende. Så nu er vores håb, at vi kan se et faldende smittetal over den næste tid, så vi kan få løftet nogle af de restriktioner, der er, siger Per Nielsen Elb.

Udover Vesthimmerlands Kommune, har også Aalborg, Thisted og Mariagerfjord Kommuner færdiggjort vaccinationerne af beboere og en stor del af personalet på plejecentrene. Region Nordjyllands mål er, at samtlige beboere på de nordjyske plejecentre har fået tilbudt første dosis af vaccinen inden ugens udgang. Man regner med, at 95 procent vil sige ja tak til at blive vaccineret mod coronavirus.