LIGE NU:

24. december: I motionsrummet må man bokse løs på sine modstandere - med respekt

Bag dagens låge i TV2 Nords julekalender gemmer sig Torsten Gejl fra Alternativet, som ikke kun trækker boksehandskerne på under forhandlinger - han "tæsker" også løs på sine modstandere i motionsrummet.

Boksehandsker plejer kun at være metaforiske på Christiansborg, når bølgerne går højt under forhandlinger. Men flere politikere stikker faktisk også hænderne i fysiske boksehandsker fra tid til anden for at slå løs på hinanden.

Sådan med al respekt, selvfølgelig.

Det fortæller Torsten Gejl, folketingsmedlem for Alternativet, i fredagens afsnit af TV2 Nords politiske julekalender.

- Der er noget, mange ikke ved, nemlig at vi på Christiansborg har et fitness- og motionslokale. Og i det er der en gratis karateklub, siger Torsten Gejl.

- Vi laver både højintensiv træning med mavebøjninger og armbøjninger og sådan noget, vi laver lidt karate, og så bokser vi mod hinanden med boksehandsker på. Vi må ikke slå i hovedet eller under bæltestedet, men vi nogle gange sådan pænt igennem. Der er ret hårdt, og det er ret voldosmt, men det er fyldt med respekt, og det er en fed måde at være sammen på, forklarer Torsten Gejl videre.

Fyldt med respekt, Torsten Gejl?

- Jamen, det er det, for tit er der sådan en rangorden på Christiansborg, og det er måske naturligt nok, mellem folketingsmedlemmer, sikkerhedsfolk og stab. Men her er det fuldstændig udvisket. Alle er lige, alle er ens, man bokser og passer på hinanden, og man passer på ikke at slå for hårdt, siger Torsten Gejl, der også har prøvet at afreagere på sine politiske modstandere i bokseklubben.

- Så det kan godt være, jeg har siddet og forhandlet med en DF'er, jeg er stærkt uenig med, og en time senere kan jeg stå foran hende med boksehandsker på, og hun har boksehandsker på, og vi skal slå. Så handler det om at passe på hinanden, siger Torsten Gejl.