LIGE NU:

Aalborg Zoo åbner onsdag: - Vi har glædet os til at komme i gang

Nu er det sikkert og vist: Aalborg Zoo kan åbne for gæster igen. Den nordjyske dyrepark slår dørene op for gæster onsdag 27. maj.

- Det er dejligt. Vi har glædet os til at komme i gang.

Glæden er stor ved direktøren for Aalborg Zoo, Henrik Johansen, efter at partilederne sent onsdag aften blev enige om at udvide fase 2 af genåbningen af Danmark.

På trods af tidligere udmeldinger blev det her besluttet, at zoologiske haver og akvarier må åbne med det samme.

- Det kommer meget pludseligt. Men vi klar til at åbne – det har vi været siden 1. maj, siger Henrik Johansen.

Aalborg Zoos direktør, Henrik Johansen.
Aalborg Zoos direktør, Henrik Johansen.
Foto: TV2 Nord

Vil have en stille og rolig start

Det har været lidt af en rutsjebanetur for Aalborg Zoo. Først regnede de med at kunne åbne 1. maj, efter at have fået lov til det af Rigspolitiet. Men så satte regeringen sig imod, og i stedet satsede dyreparken på at åbne 14. maj.

Det var derfor en rystet direktør, der 7. maj kunne konkludere, at det ikke ville blive en realitet, fordi de zoologiske haver på daværende tidspunkt ikke var med i aftalen om fase 2 af genåbningen.

Nu er der så grønt lys til en åbning, og fra onsdag kan nordjyderne igen besøge dyrene i Zoo.

- Vi har valgt at åbne onsdag, da vi gerne vil have en stille og rolig start. Vi vil helst ikke åbne op til en weekend, siger Zoos direktør, Henrik Johansen.

 

I Aalborg Zoo har man gjort flere tiltag for at sikre, at gæsterne kan færdes sikkert og uden risiko for smitte.

Der er blandt andet opsat hegn, så folk færdes på en hensigtsmæssig måde. Tællere ved indgangen sikrer, at man hele tiden har overblik over antallet af gæster - og så bliver der ikke fodringer af dyr.

Enorm økonomisk opbakning

Den store usikkerhed omkring hvornår Aalborg Zoo måtte åbne, fik haven til at spørge på Facebook, om folk havde lyst til at støtte dem økonomisk, mens coronakrisen kradsede.

Og det havde folk i den grad.

Over en million kroner er kommet ind i donationer fra over 16.000 mennesker.

- Det er fedt. Over 16.000 mennesker har bakket op om, at vi er nordjydernes have. Kollegerne brænder for at vise dyrene frem, og vi har glædet os til at kunne gøre det igen, siger Henrik Johansen.