LIGE NU:

Fødevareforsyning er kritisk infrastruktur: Sådan gør Danish Crown

Ansatte i på slagteriet Danish Crown har en kritisk jobfunktion og er derfor undtaget regeringens nye anbefalinger. Mange bor og arbejder på tværs af kommunegrænser. Derfor vil slagteriet skrue kraftigt op for tests.

- Vi er en del af den kritiske infrastruktur i Danmark. Så overordnet kan vi fortsætte produktionen som normalt, siger pressechef i Danish Crown, Jens Hansen.

DET GÆLDER I DISSE SYV KOMMUNER

Hos slagteriet Danish Crown står de over for en række logistiske udfordringer, fordi mange ansatte arbejder og bor i de syv kommuner, hvor nye anbefalinger og restriktioner gælder.

- Vi har medarbejdere, der enten bor uden for de syv kommuner og kører til vores slagteri i Sæby, der ligger i Frederikshavn Kommune. Og vi har også medarbejdere, der bor i de her syv kommuner, som kører ind til én af de tre fabrikker, vi har i Aalborg, fortæller pressechefen.

Men det er man forberedte på og i fuld gang med at håndtere.

Test mindst én gang om ugen

Det drejer sig om næsten 100 ud af de cirka 1000 medarbejdere i Sæby, der kommer fra kommuner, som ikke er omfattet nedlukningen, fortæller Jens Hansen.

- I Aalborg arbejder der 500 medarbejdere på de tre fabrikker, og af dem kommer cirka 30-40 procent fra de kommuner, der er berørte.

quote Det kan godt være, vi producerer lidt mindre og går ned i effektivitet i den her periode, men det er ikke dét, det handler om lige nu. Det handler om, at vi har en sikker produktion og sikkerhed for vores medarbejdere.

Pressechef Jens Hansen, Danish Crown

For at sikre sig bedst muligt har slagteriet derfor valgt at teste yderligere.

- For at bakke op om den teststrategi og tiltag, der er kommet fra myndighedernes side, så har vi valgt, at de medarbejdere, der tilhører de to grupper, skal testet mindst én gang om ugen i de kommende fire uger, siger pressechefen, der understreger, at de bakker op om nedlukningen og derfor iværtsætter de nye testtiltag.

I næst uge vil et testprogram være klar.

- Det handler om sikkerhed

I forvejen tester Danish Crown 10 procent af deres medarbejdere hver uge. Og testkapaciteten kan de hurtigt øge, siger Jens Hansen.

- Vi kan relativt nemt skrue op, men skal slevfølgelig have dage og fordelen på plads. Det regner vi med at have i løbet af weekenden.

TV2 Nord spurgte også Jens Hansen, hvordan den kommende tid vil påvirke økonomien for Danish Crown?

- Det har ikke nævneværg påvirkning af produktionen. Det kan godt være, vi producerer lidt mindre og går ned i effektivitet i den her periode, men det er ikke dét, det handler om lige nu. Det handler om, at vi har en sikker produktion og sikkerhed for vores medarbejdere. Og så skal vi jo kunne levere de fødevarer, som der jo stadig er brug både i Danmark og rundtom i verden, afslutter Danish Crowns pressechef.

Hvad er de kritiske funktioner?

Som en del af den delvist regionale nedlukning, bliver den kritiske infrastruktur bliver opretholdt, hvilket gælder produktion og salg af mad, energi, medicin, hvorfor ansatte, der arbejder med dét, kan krydse kommunegrænserne.

Øvrige forsyningsvirksomheder gælder de arbejdspladser, der beskæftiger sig med energi, vand, affaldshåndtering, tele- og IT-infrastruktur og  finansielle infrastruktur

DISSE 'KRITISKE FUNKTIONER' MÅ FORTSAT REJSE MELLEM KOMMUNERNE

 

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

80_percent

play Nordjyske piloter drager mod Kreta på mission

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

Til forsiden

Til forsiden