Seneste nyt:

Tyskerne strømmer til Nordjylland allerede natten til mandag

Fra på mandag er der 15.000 bookinger ved landets feriehuse, og i Nordjylland er Sol og Strand klar til at tage mod turister allerede fra nattetimerne.

Efter tre måneder med lukkede grænser, går det på mandag løs igen. De tyske, norske, islandske og færøske gæster kan komme på ferie i Danmark. 

Bookinger

Faktisk viser tal fra Feriehusudlejernes Brancheforening, at der kommer 2.000 tyske turister og 200 norske turister til Nordjylland fra på mandag. Og det kan give lidt travlhed hos sommerhusudlejerne. 

- Ja ja for søren. Der kommer mange gæster nu her på mandag, og det er vi selvfølgelig rigtig glade for oven på tre måneder, hvor udlændinge har været forhindrede i at tage på ferie i Danmark, siger Per Dam, administrerende direktør i Sol og Strand.

Krydser grænsen ved midnat

Sol og Strand oplyser, at de forventer at modtage cirka 1.000 tyske familier i deres sommerhuse landet over fra på mandag. I Nordjylland forventer virksomheden at få 365 tyske ankomster og otte norske ankomster. Turisterne er ivrige for at komme til Danmark for at holde ferie. Derfor har Sol og Strand deres kontorer åbent sent om aftenen på søndag. 

- Mange har lejemål fra lørdag til lørdag, og en stor del af turisterne har besluttet sig for at komme tidligere end mandag, for de vil krydse grænsen ved midnatstid til mandag. Derfor står vi klar i løbet af natten, så de ikke mister så meget af deres ferie, siger Per Dam. 

Turisterne kan se frem til at blive taget imod med rundstykker, hvis de ankommer til et af Sol og Strands kontorer midt om natten. 

Turister får info fra danske myndigheder

Ifølge administrerende direktør fra Sol og Strand, er det ikke noget særsyn, at der kommer mere end 1.000 tyske turister. I højsæsonen er det typisk op mod gæster 6.000 om ugen, som sommerhusudlejningen tager imod. 

- Alligevel er vi rigtig glade for på søndag og mandag, for det er en kulmination efter tre måneders lukkede grænser, fortæller han. 

Arbejdet op til turisternes indryk har i stor grad handlet om at sikre, at de udenlandske gæster ved ankomst til Danmark kender til de retningslinjer, Sundhedsstyrelsen og myndighederne har udstedt i forbindelse med covid-19. Alle udenlandske gæster får på fredag, inden deres besøg, en mail med info, som udlejningsfirmaet får fra myndighederne. 

40_percent

play Svenske havvindmøller skaber bekymring for udsigten i Skagen

Media Drop 240122 447 viaa

gallery Vellykket nedbrydning af boreplatform: - Det er en meget stor dag for os

Mikkel Hansen - partner-artikel

- Verden har ikke været helt den samme, efter vi skrev under med Mikkel Hansen

Ishockeypige 1

play Nordjyske ishockeypiger til Vinter-OL i Beijing

40_percent

play Svenske havvindmøller skaber bekymring for udsigten i Skagen

Media Drop 240122 447 viaa

gallery Vellykket nedbrydning af boreplatform: - Det er en meget stor dag for os

Til forsiden

Til forsiden