To medarbejdere fra Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse er mistænkt for svindel. Foto: Jeppe Hostrup

Svindel i Forsvaret: - Der er ikke længere tillid til direktøren

Forsvarsminister Trine Bramsen har fritaget direktøren i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse i Hjørring for tjeneste.

- Det er dårlig sagshåndtering fra ende til anden.

Så klar er udmeldingen fra forsvarsminister Trine Bramsen på et pressemøde tirsdag formiddag, hvor hun fremlægger den foreløbige redegørelse om svindelsagen i Forsvarets Ejendomsstyrelse i Hjørring.

Sagen får allerede nu konsekvenser for to chefer i Forsvaret.

Hans J. Høyer, der indtil nu har været direktør i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse i Hjørring, hvor svindlen har fundet sted, fritages for tjeneste indtil videre.

- Der er ikke længere tillid til direktøren, så derfor fritages han indtil videre for tjeneste, forklarer ministeren på pressemødet.

- Sager som denne risikerer at underminere tilliden til vores forsvar, og derfor venter der også et stort oprydningsarbejde. Et arbejde, der allerede er startet nu, fortsætter hun.

- Det er dårlig sagshåndtering fra ende til anden

Trine Bramsen, Forsvarsminister

Svindelsagen kom først for ministerens øre sent onsdag aften i sidste uge, og det har også fået konsekvenser for en anden ledende medarbejder i ministeriet.

Koncernstyringsdirektøren i Forsvarsministeriets departement, Per Pugholm Olsen, omplaceres. Han var i første omgang sat i spidsen for det rejsehold, der er sendt til Hjørring for at finde ud af, hvad der er foregået og hvordan. Men den rolle fik ministeren ham fjernet fra igen fredag, da det gik op for hende, at han skulle stå i spidsen for rejseholdets kulegravning.

- Det var departementschefen, der havde udpeget ham. Men straks jeg fandt ud af, at det var ham der havde haft ansvar for at orientere mig, fik jeg ham fjernet fra den post igen, forklarer ministeren på pressemødet.

Læs også Svindelsag i Hjørring: - Det er ganske chokerende