Minister vil nedlægge 120 stillinger i Hjørring for at rydde op efter svindelsag

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil sende ledere i Forsvaret på kursus i offentlig forvaltning, og så vil hun flytte 120 stillinger fra Hjørring Kaserne for at komme svindelsager til livs.

Det trak overskrifter, da to medarbejdere ved Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse i Hjørring i december sidste år blev politianmeldt, fordi de var mistænkt for at have svindlet med offentlige midler.

De to chefer, der var mistænkt for svindel, blev fjernet fra deres poster og en undersøgelse af forløbet blev sat i gang. Resultatet af den undersøgelse ventes at ligge klar til efteråret.

Så længe ønsker forsvarsminister Trine Bramsen (S) dog ikke at vente, før hun sætter initiativer i gang, som skal sørge for, at der ikke sker svindel i Forsvaret fremover. Jyllands-Posten fortæller, at forsvarsministeren vil sende 500 ledere i Forsvaret på kursus i god offentlig administration.

Nedlægger 120 stillinger i Hjørring

Derudover vil ministeren nedlægge 120 stillinger på Hjørring Kaserne. Planen er, at de 120 medarbejdere fra Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse i Hjørring flyttes ud på kaserner rundt om i landet for på den måde bedre at kunne holde styr på indkøb, leverancer og service.

- Det har øget risikoen for svindel, at det var oppe i Hjørring, man skulle kontrollere, om græsset var slået på en eller anden kaserne et helt andet sted i landet for flere måneder siden, siger Trine Bramsen til Jyllands-Posten.

Den løsning er det nordjyske folketingsmedlem Karsten Lauritzen, som er forsvarsordfører for Venstre, ikke enig i. Han er skuffet over, at forsvarsministeren vil nedlægge stillinger i Hjørring få år efter, at den tidligere regering udflyttede en række statslige arbejdspladser til blandt andet Hjørring Kommune.

- I øjeblikket ved vi ikke, hvor store problemerne i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse er. Ministeren har sat en undersøgelse i gang, som ikke er færdig endnu. Måske skulle vi starte med at vente på resultatet af undersøgelsen, før vi konkluderer på forhånd?, mener Karsten Lauritzen (V), der som skatteminister var med til at udflytte cirka 1000 statslige arbejdspladser til Nordjylland.

- Jeg synes, det er uklogt at nedlægge over 100 stillinger i Hjørring, og jeg tror ikke, at man kommer til at løse problemerne i Forsvaret. Til gengæld skaber man et problem for Hjørring Kommune, som mister en masse arbejdspladser, og det synes jeg ikke, forsvarsministeren kan være bekendt, siger han.

Borgmester: - Idéen lyder ikke fuldstændig sindssyg

Hjørring Kommunes borgmester Arne Boelt (S) ærgrer sig over, hvis kommunen mister 120 arbejdspladser på Hjørring Kaserne, men han mener, at forsvarsministerens plan om at nedlægge stillingerne i Hjørring for at flytte dem ud på de øvrige kaserner lyder fornuftig.

- Idéen lyder ikke fuldstændig sindssyg. Der har været tale om grov centralisering ved, at man har samlet styrelsens medarbejdere i Hjørring, og jeg kan godt se logikken i, at man spreder folk ud over Forsvarets matrikler i hele landet, siger Arne Boelt (S) til TV2 Nord.

- Jeg vil ikke hidse mig op over, hvis Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse i Hjørring mister nogle stillinger, så længe forsvarsministeren har en god begrundelse for at gøre det. Jeg håber jo så bare, at vi bliver tilgodeset med nogle statslige arbejdspladser en anden gang, siger Arne Boelt.

For Karsten Lauritzen vil et løfte om nye statslige arbejdspladser til Nordjylland være en nødvendighed, hvis han og Venstre skal bakke op om Trine Bramsens oprydningsplan.

- Jeg vil godt være med til at overveje løsningen, hvis vi kan få garanti for, at stillingerne, der forsvinder fra kasernen i Hjørring, bliver erstattet af nogle andre. Det synes jeg, vil være rimeligt. Men jeg er ikke sikker på, at det er den rigtige løsning at nedlægge de 120 stillinger, og jeg synes, vi skylder medarbejderne at vente på undersøgelsesrapporten, før vi træffer en politisk beslutning, siger Karsten Lauritzen.

 

Seneste nyt

fra Nordjylland