Seneste nyt:

Aalborg: Egholm-modstandere er klar til at støtte Kastrup-Larsens genvalg

Spidskandidater til kommunalvalget i Aalborg vil lytte til borgere, der protesterer mod Energipark Aalborg nær Vester Hassing. Men projektet bliver ikke opgivet, lød meldingen under TV2 Nords valgdebat.

Syv partier og lister i Aalborg Kommune har indgået et valgforbund, der, som et af sine hovedmål, vil forsøge at bremse en Egholm-forbindelse. 

Flere af partierne plejer at være i valgforbund med Socialdemokratiet men har denne gang fravalgt det - blandt andet fordi Socialdemokratiet går ind for motorvejsprojektet.

Alligevel er flere kandidater fra valgforbundet klar til, hvis de opnår valg, at sikre Thomas Kastrup-Larsen (S) en ny periode for bordenden. Det tilkendegav både Jes Lunde (R) og Per Clausen (EL) under aftenens tv-debat med spidskandidater fra Aalborg Kommune.

Med et blik på S-borgmesterens modkandidat, Jan Nymark Thaysen (V), begrundede Per Clausen sin fortsatte støtte til Kastrup-Larsen sådan:

- Alternativet til Thomas er alt, alt for dårligt til at skifte side.

Stor uenighed

Aftenens debat om en tredje Limfjordsforbindelse over Egholm kridtede i øvrigt banen op med en række kendte positioner for og imod projektet, som et bredt flertal på Christiansborg i foråret indgik forlig om.

Spidskandidaterne fra Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti glædede sig over, at man er nået så langt, som man er. Borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) mente, at der er et stærkt demokratisk mandat bag aftalen, og Venstres Jan Nymark Thaysen advarede mod at stole på “de mange dommedags-profetier”.

Men så var der altså også mange, der talte imod det - som Enhedslistens Per Clausens sagde - vanvittige motorvejsprojekt. En del af modstanderne har tidligere bekendt kulør - og vi ved, at Radikale på Christiansborg er med i infrastruktur-aftalen om Egholm, mens man lokalt er imod.

Men debatten viste, at det ikke er en enlig svale med en sådan forskel inden for samme parti nationalt og lokalt. Kristendemokraternes enlige mandat på Christiansborg er også med i aftalen på Christiansborg, men den lokale spidskandidat for KD, Jesper Veiby, sagde, at han personligt er imod Egholm-forbindelsen.

Også konservative er med i aftalen. Spidskandidaten Morten Thiessen sagde, at forbindelsen er nødvendig, men sagde så også, at han personligt “ikke er forelsket i linjeføringen”.

Mere end bare Aalborg

Andre emner var ældrepleje, skoler og bygge-politik i Aalborgs midtby, hvor der, efter den radikale spidskandidat Jes Lundes mening, er bygget alt for tæt. Det fik Dansk Folkepartis Kristoffer Hjort Storm til at konstatere, at det parti, Jes Lunde denne gang opstiller for, har stemt for al byudvikling, og at man som ny kandidat altså må vedgå arv og gæld.

I samme omgang lod Venstres frontfigur, Jan Nymark Thaysen, forstå, at selv om han og hans parti også har stemt for, så er nogle byggerier ved blandt andet godsbanen “lidt uheldige og for tætte”.

Nu består Aalborg Kommune jo af andet end Aalborg. 

70.000 af kommunens 220.000 indbyggere bor uden for Aalborg og Nørresundby. At man alligevel taler om BYRÅD, fik Kommunistisk Partis Jonathan Bruun til at slå til lyd for en kulturændring. Som det første ville han omdøbe det organ, der vælges 16. november, til kommunalbestyrelsen.

En række borgere i området ved Stae og Vester Hassing prøvede at afæske kandidaterne deres holdning til forslaget om Energipark Aalborg med vindmøller og solceller, som de har udsigt til at blive naboer til - et forslag, der har udløst 1500 høringssvar.

Jan Nymark Thaysen (V) sagde, at hans parti “lytter til borgerne”, men nu afventer en indstilling fra forvaltningen, før man tager stilling til, om “vi skal ind og justere lidt”. 

Men, pointerede, han, byrådet har en bunden opgave. 

Det samme signalerede Per Clausen (EL) og Thomas Kastrup-Larsen (S). Borgmesteren lovede en “ærlig dialog” med naboerne, og Per Clausen ville “lytte, så det bliver så lidt indgribende som muligt. Men der er mange gode grunde til at placere energipakken netop der,” sagde han.

Forsiden lige nu

010324 Lone Olesen røde kors lich 14688

Ubarmhjertig tyv på spil: Ripper flere genbrugsbutikker

ledighed

Historisk lav ledighed: Men to nordjyske kommuner i kedelig top

Bankocenter Danmark

Kunne du tænke dig en bankohal? Nu har du chancen

ava 2

play - Der er stor forskel på at synge "I love you" og "jeg elsker dig"

280224 one og Freddy Larsen jewi 14616

play Lone og Freddys hus skal væltes for at gøre plads til motorvej - men de ved ikke hvornår

010324 Lone Olesen røde kors lich 14688

Ubarmhjertig tyv på spil: Ripper flere genbrugsbutikker

ledighed

Historisk lav ledighed: Men to nordjyske kommuner i kedelig top

Bankocenter Danmark

Kunne du tænke dig en bankohal? Nu har du chancen

ava 2

play - Der er stor forskel på at synge "I love you" og "jeg elsker dig"

Til forsiden

Til forsiden