Seneste nyt:

Værnepligtige lægger blomst for at vise Mia og Oliver respekt

233 nye soldater standsede op på traditionel march gennem Aalborg for at vise to omkomne nordjyder en sidste respekt.

Den seneste tids tragedier, da to unge nordjyder, Mia Skadhauge Stevn og Oliver Ibæk Lund, mistede livet efter at have været i byen i Aalborg, satte også spor, da de 233 nye soldater fra Aalborg Kaserne fredag gik march gennem byen.

quote Det er fedt at kunne vise respekt for Mia og Oliver og lægge en blomst

. Klaris, værnepligtig

På deres vej standsede de nye værnepligtige op på Vesterbro og lagde en blomst for at mindes de to unge omkomne nordjyder.

- Det er fedt at kunne vise respekt for Mia og Oliver og lægge en blomst, siger T. Klaris, værnepligtig, Aalborg Kaserne. 

- Det er noget, der berører os alle sammen, og det er noget, vi har talt en del om på kasernen. Det er klart, at vi er også unge, og når det er så tæt på en, så berører det, tilføjer han.

Stolt tradition i garnisonsby

Fredag var dagen, da Aalborg Kommune officielt bød de nye værnepligtige velkommen, og det er en stolt tradition, Aalborg Kaserne er glad for.

- Aalborg er en kæmpe garnisonsby og det har vi en stor respekt for. Vi har et godt samarbejde med byen og de unge mennesker kan jo godt lide at komme i byen om torsdagen og være i Gaden og knytte et fællesskab den vej også. Så det betyder meget for os, at vi får lov at sætte et aftryk i dag – og dejligt at se så mange pårørende, der også bakker op, siger Lene, oberstløjtnant og chef for de nye soldater. 

Går parade for første gang

Det er også en begivenhed, som fylder meget hos de nye værnepligtige. For det er første gang, de får lov at komme uden for kasernen og gå march.

- Vi har ikke så meget træning endnu, og det er første gang, vi går parade, men vi har selvfølgelig gået en hel masse march på kasernen, siger N. Kooij, værnepligtig, Aalborg Kaserne.

Det nye hold værnepligtige fra Trænregimentet begyndte på kasernen for knap tre uger siden.

Soldaternes march fredag sluttede i Aalborg Kongres- & Kultur Center, hvor der var reception for de nye soldater og Aalborgs 2. viceborgmester Vibeke Gamst bød officielt soldaterne velkomne til byen.