Seneste nyt:

Udlændingestyrelsen vil have botilbud undersøgt

Onsdag klokken 17 var der indkaldt til informationsmøde om nyt bosted for udviste asylansøgere på Bakkevej 1 i Vrå. Nu er mødet aflyst.

Udlændingestyrelsen kunne tirsdag eftermiddag offentliggøre, at Botilbuddet Norden ApS i Vrå har vundet udbuddet om 18 pladser til en flok udviste asylansøgere med psykiske udfordringer.

Derfor bankede det i går på døren hos mange borgere i Vrå, som blev inviteret til informationsmøde om byens nye beboere. 

Debatten rullede på sociale medier tirsdag aften, hvor TV2 Nord kunne erfare, at mange af Vrås beboere var utrygge og havde planer om at møde talstærkt op til informationsmødet. 

Onsdag eftermiddag bliver mødet aflyst.

Mangler tilladelse til alle beboere

I udbudsmaterialet fra Udlændingestyrelsen søger de et sted, der har plads til 18 samt to akutpladser. Men nu tyder noget, ifølge Hjørring Kommunes borgmester Søren Smalbro (V), på at der ikke er lovhjemmel, da Botilbuddet Nord ApS ikke har de pågældende antal pladser. 

- Jeg tænker, det er fornuftigt, at mødet aflyses. Der er noget, der tyder på, at tilladelserne nok ikke var på plads til den aktivitet, der skulle være på det pågældende bosted. Den matcher ikke helt overens med det, de egentlig havde vundet i udbuddet. Det er vist fornuftigt nok lige at få den tilbage på værkstedet en tur, siger borgmesteren.

Se her, hvad Søren Smalbros reaktion var på nyheden tirsdag: 

Savner information

Borgmesteren og resten af byrådet i Hjørring Kommune fik først informationen om den nye aftale gennem Udlændingestyrelsens pressemeddelse tirsdag eftermiddag. Ifølge ham, kunne byrådet godt have tænkt sig mere indflydelse på beslutningen, og det får de måske nu.  

- I så fald skal vi have ansøgning gennem det kommunale system, hvor vi kan se, hvad der er op og ned. Og det savner vi altså også lidt i den case her, hvis jeg skal være helt ærlig, lyder det fra borgmester Søren Smalbro. 


Eftersom informationen faldt for byrådet på samme tid som for resten af danskerne, havde kommunen ikke tid til at forberede sig på den debat, der nu blev sat i værk hos beboerne. 

- Der må jeg nok sige, at jeg godt kunne ønske mig, at vi havde fået et praj om, hvad der skulle ske. Hvis det så oven i købet viser sig, at der ikke er reel tilladelse til det, der er udbudt, så har vi jo et problem, siger han. 

Hvad tænker du om, at kommunen først får det at vide i går? 

Det synes jeg ikke er i orden. Udlændingestyrelsen ved jo godt, at det her vil give stor offentlig bevågenhed. Der savner jeg godt nok noget information om, hvad udbuddet handler om, hvad vi skal være opmærksomme på, om der er noget vi skal vide i forhold til myndigheder og presse, samt hvad vi skulle fortælle borgerne. 

Botilbuddet Nordens nærmeste nabo, Jonas Hjertholm, er bekymret for de nye beboere.

Bekymrede borgere

TV2 Nord kan onsdag berette, hvordan borgerne i Vrå er bekymrede for de nye beboere, som flytter til byen 1. september. 

Det har borgmester Søren Smalbro også mærket i sin egen indbakke: 

- Jeg har allerede nu modtaget flere mails om, at nu kan man ikke længere sælge huse i Vrå, at nu vil ingen længere bo i Vrå, og Hjørring Kommune er en møgkommune, når vi kan tillade det her. Beboerne ønsker, at vi bremser det, fortæller han. 

Søren Smalbro mener, at man kunne have nået at nedtone den negative debat, hvis kommunen havde haft den nødvendige information først. Dog ser han også positivt på, at kommunen nu højst sandsynligt får indflydelse på projektet, hvis udbuddet ikke længere er gældende: 

- Nu kan man så lidt ironisk sige, at når tilladelsen ikke er på plads, så giver det os mulighed for, at vi får indflydelse på det her i byrådet. Og det kan jo så qua den debat i byen det sidste døgns tid, nok være godt nok, siger borgmesteren. 

Selvom mødet klokken 17 er aflyst, vil flere af Vrås beboere alligevel møde op på Bakkevej 1, hvor de udviste asylansøgere er sat til at skulle bo. 


Botilbuddet Nordens nærmeste nabo, Jonas Hjertholm, er bekymret for de nye beboere.

Udlændingestyrelsen vil nu undersøge botilbudet

Onsdag aften erfarer TV2 Nord gennem Udlændingestyrelsens presseafdeling, at Udlændingestyrelsen har meddelt Botilbuddet Norden, at det var institutionens eget ansvar at varetage løbende kommunikation med borgere vedrørende sagen. 

Her fremgår det, at Botilbuddet Nordens ledelse orienterede nærmeste naboer 5. juli, hvor kontrakten blev indgået, og at det ikke kunne blive gjort hurtigere. 

Desuden skriver Udlændingestyrelsen, at de har stillet krav om, at botilbuddet skal stille faciliteter til rådighed, hvor der kan indkvarteres 18 beboere ad gangen. 

- Udlændingestyrelsen er først i dag blevet gjort opmærksom på, at der kan være udfordringer med dette, og styrelsen vil nu rette henvendelse til Botilbuddet Norden ApS med henblik på at undersøge betydningen af oplysningerne nærmere, lyder det. 
260922 FULD FIGUR NYT STUDIE

Ingen 22-udsendelse torsdag

farsø2

'Luk vinduer og døre': Udvikler kraftig røg

Media Drop 290922 3644 hala

play Fæller blev fjender: Vender Kastrup ryggen - her er hans svar

Thomas Kastrup-Larsen

play Drama for millioner, udvandringer og 'rystede' politikere: Budgetforhandlingerne i Aalborg blev uden flere partier

260922 FULD FIGUR NYT STUDIE

Ingen 22-udsendelse torsdag

farsø2

'Luk vinduer og døre': Udvikler kraftig røg

Siemens Gamesa Aalborg

Kæmpe fyringsrunde på en af landsdelens største arbejdspladser

Naturnationalpark Tranum 1

Undersøgelse: Hver anden nordjyde vil have flere naturnationalparker

Spar

Hætteklædt person truede chauffør med kniv

20171220-213302-L-2600x1714ma

Skadedyr på fri fod på fjerde døgn: Medarbejderne hjælper i jagten

180820 Thomas Fischer Siemens Gamesa

Fremtiden er uvis: Overrasket Thomas optimistisk trods stor fyringsrunde

Kristoffer Hjort Storm

Rådmænd forlader budgetforhandlinger: - Ældre og ansatte betaler prisen

Siemens Gamesa Aalborg

Kæmpe fyringsrunde på en af landsdelens største arbejdspladser

Spar

Hætteklædt person truede chauffør med kniv

Dronninglund Gymnasium 1

Gymnasier står til at miste tilskud - kan betyde fyringer

Pinderup Træpiller

play Omstridt træpillefirma sigtet for bedrageri

HTX: Folkeskoler charmeres til HTX med spændende eksperimenter

play Charmeoffensiv skal lokke elever til teknisk gymnasium

Støvring mobil politistation

Efter ulovligt salg til mindreårige: Nu patruljerer politiet

Blå blink_3

Tagdækker faldt i døden under besøg af Arbejdstilsynet

røde kors indsamling

Nordjyderne svigter Røde Kors-indsamling i hobetal

20_percent

gallery Sopraner og sporskifte: Det Kongelige Teater på overraskende visit

Efter gaslæk: Atomkraftværk tæt på Danmark skærper sikkerheden

Vaccine_90A0413

play Patienterne står klar - men læger mangler vacciner

Til forsiden

Til forsiden