LIGE NU:

Højt humør hos pælesidderne: Sådan gik natten på pælen

Den første nat i pælesidningskonkurrencen er overstået og alle fem pælesiddere har stadig bagdelen solidt placeret på pælen.

Natten gik godt for de fem deltagere i de nordjyske mesterskaber i pælesidning trods regn i løbet af natten. De fem deltagere har helgarderet sig med regntøj, regnslag og paraplyer til at holde sig varme og tørre..

Natten gik godt

Natten er gået godt, og derfor var humøret stadig højt hos alle deltagerne fredag morgen.

quote Natten er jo gået fint, jeg sidder her endnu.

Maiken Toft Møller, elev ved retten i Hjørring

- Natten er gået fint nok, men der er ingen tvivl om, at det er hårdt at sidde her, siger 28-årige Jeppe Haugaard fra Hjørring.

Samme melding kommer fra 21-årige Maiken Toft Møller fra Sindal.

- Natten er jo gået fint, jeg sidder her endnu, siger hun med et smil på læben.

Deltagerne har ingen søvn fået i løbet af natten i fare for at falde af pælen, og aktiviteterne er mange, når det gælder om at holde sig vågen.

- Søen bliver lyst op bagfra, og jeg har nogle kiks med, som jeg har fodret fisk med hele natten, så tiden er faktisk gået ganske udemærket, siger 28-årige Dennis Mark Chajkowski.

Før pælesidningskonkurrencen gik i gang annoncerede 29-årige Anna-Katrine Nordenbæk at hun ville strikke sig til sejr hele vejen gennem de 48 timer, men vejret har udfordret hende.

- Jeg havde håbet på, jeg skulle strikke, men det har regnet stort set hele natten. Så vi har egentlig bare siddet og kigget på fiskene i vandet, siger Anna-Katrine Nordenbæk, der tilføjer at det generelt har været en stille nat.

Også hos 38-årige Jesper Revsbech Andersen fra Tårs er natten forløbet uden problemer. Ligesom de andre deltagere har han heller ikke fået sovet i løbet af natten, men det har ikke været en hindring for at han alligevel kunne nyde natten på pælen.

- Jeg har bare siddet og kigget rundt og nydt stilheden, siger han.

Ondt i benene

Trætheden har meldt sig efter en søvnløs nat, men de fem pælesidningsdeltagere er enige om, at en et andet problem har meldt sig.

- Fysisk, jeg har ikke ondt i ryggen mere, men nu har jeg ondt i røven. Men det er trætheden, der er værst, lyder det fra Maiken Toft Møller.

Dennis Mark Chajkowski havde også et kritisk øjeblik i morges.

- Det begyndte at gøre ondt i benene, og jeg kan godt mærke, at trætheden begynder at melde sig, siger han.

Hos Jesper Revsbech Anders har trætheden været det mindst problem i konkurrencen indtil videre.

- Ømhed i benene og lårene presser mig, siger han i forhold til udsigten til endnu en nat på pælen.

Derfor lægger han også vægt på, at det er vigtigt at bevæge sig så meget som muligt ved at udnytte de indlagte toiletpauser i løbet af døgnet til at strække krop og ben godt igennem. Derudover handler det om at rejse sig op på pælen og bevæge ben og krop så meget, som pælen nu tillader det.

Gæster holder humøret oppe

Trods en mørk og regnfuld nat var humøret og gejsten stadig højt ved de fem deltagere fredag morgen, og der er ingen tvivl om, at besøg fra familie, venner og kollegaer har været årsagen.

- Besøgene er det, der har taget hele min tid i går. Jeg har nærmest ikke tænkt på, at jeg sad på en pæl hele dagen i går, fordi der var så mange her. Det var så dejligt, siger Maiken Toft Møller.

Og hun er ikke den eneste, der har nydt godt af besøg fra familie og venner. Dennis Mark Chajkowski have i går besøg af sin mor og lillesøster.

- Mine tre venner, der har kom og sørgede for, at jeg vinder den her konkurrence, de har også motiveret mig til at give den en ekstra skalle.

Dagen i dag byder og på besøg til deltagerne. Jeppe Haugaard, der til daglige er friskolelærer på Astrup-Sønderskov Friskole har her til formiddag fået besøg af sin skoleklasse. Et besøg han har set meget frem til.

Dagen i dag byder på forskellige pointopgaver, hvor deltagerne har mulighed for at skrabe flest mulige point sammen til at sikre sig sejren. Det er nemlig den deltager med flest point, der vinder, hvis der er mere end én deltager tilbage på pælen, når de 48 timer er gået.

REGLER