Aalborg Freja tabte, men fik det største bifald

John Jensen
Journalist
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er sjældent man ser et tabende fodboldhold få større bifald end det hold, der har vundet, men sådan var det i aften på Aalborg Stadion, da Aalborg Frejas eventyr i den danske pokalturnering i fodbold sluttede med nederlaget på “kun” 0-3 til de forsvarende mestre fra Brøndby.

Man kunne ikke lade være at være lidt berørt, over at se Brøndbys 700 medrejsende fans hylde de lokale serie 1-spillere med aftenens største bifald, da Frejas spillere løb ned mod Brøndbyfans'ene. Flot flot gestus af de ellers så udskældte Brøndbyfans.

Simon Gastberg i centrum

Aalborg Freja kan kun takke deres fantastisk målmand og anfører Simon Gasberg for at Brøndby ikke fik scoret flere mål. Samme Gasberg stod en fremragende kamp og havde flere store redninger. Der skulle gå hele 16 minutter inden det lykkedes for gæsterne at overliste Simon Gasberg i målet.

Stillingen var efter første halvleg fortsat 0-1, og det betragtede man i Freja lejren for en nærmest “halv sejr, og der var kæmpe jubel fra de mange Freja-tilskuere, da spillerne gik til halvleg.

Kræfterne slap op

I anden halvleg slap kræfterne efterhånden op hos de godt kæmpende serie spillere fra Vestbyen. Men de havde kæmpe ære af kampen med mesterholdet fra Vestegnen, som to gange i anden halvleg fik passeret Simon Gastberg, så Brøndby vandt fortjent 3-0.

Men denne dag er historisk for den “ lille” klub i Aalborgs vestby. Både spillere og de 1000 medlemmer vil for altid huske denne aften, hvor Aalborg Freja stadig vil være det lavest rangerende hold i Danmark, der nogensinde er nået så langt i en pokalturnering.

Reaktioner efter kampen

"Det fedeste i hele mit liv". Sådan lyder det fra Aalborg Freja helt centrale spiller, målmand og anfører Simon Gastberg efter kampen mod Brøndby.

- Brøndbys fans har bare format. Det er jo en fornøjelse, lyder det efter kampen fra en stolt Aalborg Freja-træner Mark Hellerup.